Rumunski grad Bakau živi od pljačkanja bankomata

Na ostrvu 9 od 10 bankomata opljačkaju Rumuni, većina iz istog mesta u istočnoj Rumuniji, koji odlaze u Britaniju samo da bi falsifikovali kartice i krali. Godišnje se tako ukrade oko 30 miliona funti

Za više od 90 odsto prevara sa bankomatima u Velikoj Britaniji, krivi su rumunski kriminalci, a većina njih čak potiče iz istog grada u istočnoj Rumuniji - Bakaua. Zanimljivo je, ali i alarmantno da prevare sa bankomatima čine čak 70 odsto "privrede" tog mesta.

Devet od deset krađa bankomata u Britaniji načine rumunske bande. Prevaranti dolaze u Britaniju isključivo zbog ovog "posla" i koriste niz sofisticiranih instrumenata kako bi sakupili podatke i kako žrtve ne bi odmah posumnjale da su pokradene.

Čak 30 miliona funti godišnje bude ukradeno na ovaj način. Samo u poslednja tri meseca prošle godine, detektivi su identifikovali 120 Rumuna povezanih sa "keš mafijom" od kojih je većina poreklom iz mesta Bakau.

Britanski detektivi 0tkrili su i gde ukradeni novac odlazi - na raskošan život, skupe kuće i automobile. Koliko su bahati pokazuje i jedna od fotografija na kojoj kriminalci umesto igračaka malom detetu daju da se bezbrižno igra u brdu ukradenog novca.

(D.P. / izvor: Dailymail)