PREPORUKA IZ LAGUNE: Odiseja srpske i grčke porodice na Dorćolu (FOTO)

Trejsi Ševalije i dalje drži prvu poziciju na listi najčitanijih "Laguninih" izdanja. Čitateljkama ova izdavačka kuća predlaže strastvenu priču Samante Jang, koja će zaseniti "Pedeset nijansi", a muškoj publici - istorijski roman o Dorćolu, Miomira Petrovića

Ove nedelje izdavačka kuća "Laguna" predlaže čitaocima Telegrafa istorijski roman o Dorćolu, "Miris mraka", Miomira Petrovića, romantičnu priču Samante Jang, koja će zaseniti do sada neprikosnoveni roman sličnog senzibiliteta - "Pedeset nijansi" E. L. Džejmsaromantično putovanje u prošlost Dejvida Mičela "Hiljadu jeseni Jakoba de Žuta".

Miomir Petrović

Miris mraka

Uzbudljiva odiseja srpske i grčke porodice čije su se sudbine ukrstile na beogradskom Dorćolu.

Pođimo do mesta nimalo nalik nekom drugom: malenog, veštačkog ostrva u Zalivu Nagasakija, koje je čitavih dvesta godina jedina kapija između Japana i Zapada. Tu, na samom izmaku 18. veka, mladi holandski pisar stiže s namerom da stekne veliko bogatstvo. Umesto toga, izgubiće srce.

Zakoračimo na ulice Dedžime i krenimo među trgovce, uhode, tumače, sluge i konkubine na tom mestu prožimanja dve kulture. Kroz tu priču o poštenju i pokvarenosti, o strasti i moći, neprekidno provejava tema vlasti - vlasti nad bogatstvima i vlasti na dušama, i na kraju o vlasti nad smrću samom.

Ova priča o moći, strasti i poštenju vodi nas u svet koji je istovremeno i egzotičan i poznat, u doba kada su pisma od kuće putovala godinama, a ljudi su se, kao i uvek, voleli, čeznuli su i tugovali, varali, borili se i ubijali.

Lista najprodavanijih "Laguninih" izdanja:

1. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

2. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

3. Dušan Veličković: "Đinđić - Lice mladosti"

4. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Siva"

5. Mo Jen: "Promena"

6. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Mračnije"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i trubica"

8. Žoze Saramago: "Putovanje kroz Portugaliju"

9. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Oslobođeni"

10. Brenda Rid: "Povratak na Krit"

(E.T.)