PREPORUKA IZ LAGUNE: Roman o Đinđiću i ženski avanturistički bestseleri (FOTO)

"Laguna" ove nedelje predlaže novi roman Trejsi Ševalije, knjigu Dišana Veličkovića "Đinđić- Lice mladosti" i "Brodolom" Šarlot Rougan

  • 1

Ove nedelje izdavačka kuća "Laguna" preporučuje čitaocima Telegrafa roman o Đinđiću, Dušana Veličkovića, najnoviji roman Trejsi Ševalije, "Poslednji begunac",  koji svetska kritika opisuje kao nešto najbolje što je napisala posle bestselera "Devojka sa bisernom minđušom" i avanturistički roman "Brodolom" Šarlot Rougan, koji se čita u jednom dahu.

Trejsi Ševalije

POSLEDNJI BEGUNAC

Najbolje što je Trejsi Ševalije napisala od "Devojke sa bisernom minđušom".

Autorka svetskog bestselera "Devojka sa bisernom minđušom" svojim novim romanom "Poslednji begunac" prvi put zalazi u američku prošlost, oživljava slobodarski pokret "Podzemna železnica" i osvetljava načela, strasti i stvarne okolnosti koje su ga nadahnjivale.

Kada je povučena Onor Brajt sa sestrom zaplovila iz Bristola, bežala je od razorene ljubavi u novi život daleko od doma, u Ameriku. Tragedija na putu ostavlja je samu i nezaštićenu, rastrzanu između dva sveta i zavisnu od dobrote neznanaca.

Život u Ohaju 1850. je godine opasan i grub. Sunce je suviše vrelo, oluje previše divlje, a sneg predubok. Putevi su blatnjavi i zapljuvani, a u šumama obitavaju životinje koje nikada ranije nije videla.

Treba li Onor da skriva begunce od bezdušnog progonitelja? Kvekerska zajednica u koju Onor stupa protivi se ropstvu načelno, ali ima li hrabrosti da joj pomogne u kršenju zakona? Boreći se da nađe svoje mesto i svoj glas, Onor mora odlučiti da li je spremna da prihvati rizike zarad svojih uverenja.

Brodolom

Šarlot Rougan

Grejs Vinter ima dvadeset dve godine. Na svadbenom putovanju postaće udovica koja će morati da stane pred preki sud života.

U leto godine 1914. Grejs se u Londonu krišom udaje za Henrija Vintera s nadom da će njena bogata porodica ipak prihvatiti njihov brak. Na povratku kući, u Ameriku, brod kojim plove je oštećen eksplozijom i tone.

Žrtvujući svoj život Henri uspeva da voljenoj supruzi obezbedi mesto u čamcu za spasavanje. Dok malobrojni srećnici u čamcu posmatraju kako pučinom plutaju ostali brodolomnici koji se grčevito bore da se zadrže na površini, ubrzo shvataju da je za opstanak nekih neophodno da drugi umru.

Izgubljeni usred Atlantika, sa zalihama namirnica i vode koje brzo nestaju, preživeli počinju bitku za opstanak. Da bi opstali moraju da odaberu nekoga ko će da ih vodi kroz sva iskušenja. Ubrzo će se naći u vrtlogu spletki nemilosrdanog ali iskusnog mornara i tajanstvene starije gospođe koja je začuđujuće ubedljiva.

Grejsina sudbina zavisi od toga kome će se prikloniti i ona je svesna da mora iskoristiti svaku moguću prednost. Sećajući se neobičnih okolnosti u kojima je upoznala Henrija i razmišljajući o novom životu za koji je mislila da je pred njom, Grejs mora da odluči koja će biti cena njenog preživljavanja.

Đinđić - Lice mladosti

Dušan Veličković

Povodom deset godina od atentata na premijera Srbije.

Iz jedinstvenog kolaža priča, uspomena, osvrta, citata i fotografija, koji je pred čitaocem pomalja se ljudski i državnički portret Zorana Đinđića, prvog srpskog demokratski izabranog premijera. Kako je sazrevao, gde studirao i kuda sve proputovao, na koga se ugledao i čemu je težio otkriva nam na početku ove knjige niz Veličkovićevih književno uobličenih medaljona o svom prijatelju iz mladosti.

- Prvi deo knjige sastoji se od kratkih priča, brižljivo odabranih i majstorski izbrušenih kamenčića bez presedana za mozaik Veličkovićevih sećanja na svog prijatelja Zorana Đinđića, na zgode i nezgode iz njihovog druženja i prijateljstva, koje nam je znalački i uverljivo, uz neophodnu, često prigušenu dozu emocija, saopštio autor - rekao je o knjizi Ljubiša Vujošević iz "Republike".

Lista najprodavanijih Laguninih izdanja:

1. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

2. Dušan Veličković: "Đinđić - Lice mladosti"

3. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - siva"

4. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i trubica"

5. Jelena Bačić Alimpić: "Pismo gospođe Vilme"

6. Žoze Saramago: "Putovanje kroz Portugaliju"

7. Jelica Greganović: "Od reči do reči"

8. Dafni Kalotaj: "Ruska zima"

9. Ejovin Ajvi: "Snežno dete"

10. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - mračnije"

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    19. mart 2013 | 23:37

    Divno osveženje na telegrafu! Ovakve vesti bi po meni trebale da budu u većem broju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA