POSLE PISANJA TELEGRAFA: Renoviraju Dečje odeljenje Očne klinike!

- U pitanju je suma od oko 300.000 evra. To nije ogroman novac i može se pronaći iz nekih drugih izvora finansiranja - kaže direktor KCS Miljko Ristić. Pomažu i Srbi iz Norveške i Švedske

KONAČNO! Direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić najavio je da će radovi na rekonstrukciji Dečjeg odeljenja Klinike za očne bolesti, koje je u veoma lošem stanju, početi već naredne nedelje.

Takođe, za pomoć ovoj klinici zainteresovani su i Srbi iz Norveške i Švedske.

- Juče i danas imali smo razgovore s predstavnicima Ministarstva zdravlja, važno je da projekat za rekonstrukciju ovog odeljenja postoji i mislim da će već iduće nedelje moći da počnu radovi na Dečjem odeljenju Očne klinike - rekao je Ristić, prenosi Tanjug.

On je dodao da je, kao direktor KCS, poslao Ministarstvu zdravlja zahtev za hitnu rekonstrukciju kroz investicije u zdravstvu, a ministarka zdravlja je odgovorila da će hitno reagovati po tom pitanju.

- U pitanju je suma od oko 300.000 evra. To nije ogroman novac i može se pronaći iz nekih drugih izvora finansiranja - istakao je Ristić.

Podsetimo, Telegraf je prvi objavio potresnu priču o Dečjem odeljenju ove klinike, s fotografijama na kojima se vide trulež, vlaga i bube.

- Za 2013. godinu KCS ima na raspolaganju milion evra za nabavke neophodne opreme. To je na svaku radnu jedinicu, a ima ih 42, po dvadesetak hiljada evra i s tim novcem možete da okrečite prostorije i ništa više. Mogućnosti su ograničene - zaključio je Ristić.

(M. S.)