ĐILAS: Oslobađanje Gotovine i Markača najveća sramota u istoriji čovečanstva!

- Ako Gotovina i Markač nisu krivi za sva ta ubistva i one jadne ljude na traktorima, ko je onda? - upitao je gradonačelnik Beograda povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima za "Oluju"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču sramotna i da ne daje odgovor ko je odgovoran za stradanje Srba u Hrvatskoj.

- Bez jasnog odgovora ko je kriv za sve te nesrećne ljude nema ni razvoja ovog regiona, niti iskrenog pomirenja, a nema ni razvoja Balkana - rekao je Đilas ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, u kojoj je danas služen parastos stradalima tokom hrvatske akcije "Oluja" 1995.

Đilas je rekao da danas nema nijednog građanina srpske nacionalnosti niti građanina Srbije koji nema isti komentar na presudu, osim da je to, kako je naveo, "verovatno jedna od najvećih sramota u istoriji čovečanstva".

- Ako Gotovina i Markač nisu odgovorni za sva ta ubistva, za više od 200.000 proteranih i ako nisu odgovorni za one jadne ljude na traktorima, ko je onda odgovoran - upitao je Đilas.

(Telegraf.rs / Beta)