Završena operacija, probudila se Dea Đurđević: Lekari spasli ruku, naredna 72 sata su presudna!

Sve vreme uz nju su na VMA njena majka Nena i dečko, novinar Mladen Mijatović

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros ispred KBC 'Dragiša Mišović' tri osobe su povređene, a među njima je bila i voditeljka Jutarnjeg programa "Novo jutro" televizije Pink, Dea Đurđević.

Ona je, kao i ostali povređeni, zbrinuta na VMA a najbolji tim lekara radio je na tome da stabilizuje zdravstveno stanje popularne voditeljke.

Kod bolnice "Dr Dragiša Mišović" došlo je do sudara dva autobusa i tri automobila.

Na mestu nesreće ostao je trag od udarca automobila o zid, ali i krv na trotoaru; Foto: Mateja Beljan

Do udesa je došlo tako što je Dea imala lakši sudar sa drugim automobilom. U trenuku kada je iz vozila izašla kako bi se sa vozačem dogovorila šta da rade na nju je naleteo autobus i otkinuo joj ruku. 

Iako se prema prvim informacijama mislilo da su joj ruku amputirali lekari na mestu nesreće, to se nije dogodilo.

Na mestu nesreće ostao je trag od udarca automobila o zid, ali i krv na trotoaru; Foto: Mateja Beljan

Dea je hitno prevezena na VMA, a otkinutu ruku su lekari "stavili na led" i na sve načine pokušavaju da je spasu kako ne bi ostala bez nje.

Kako javlja Pink, operacija kojoj je voditeljka bila podvrgnuta je završena uspešno i ona se oporavlja. Sve vreme uz nju su na VMA njena majka Nena i dečko, novinar Mladen Mijatović, javlja Pink.rs.

- Hvala lekarskom timu, medicinskom osoblju, Hitnoj pomoći, policiji na profesionalno obavljenom poslu. Još jednom su pokazali da Srbija ima vrhunske stručnjake na koje svi treba da budemo ponosni - izjavio je Mladen za Pink.rs.

Operacija je, prema rečima lekara, obavljena uspešno, a voditeljka se probudila.  

- Operacija je prošla mnogo bolje nego što smo se u prvi mah nadali - kaže za Informer jedan od lekara koji je učestovao u zahvatu i dodaje:

-  Proradile su arterije i vene, presudni su sledećih 72 sata, uglavnom Dea je van životne opasnosti, sada je samo pitanje u kolikoj meri će funkcije njene ruke ostati sačuvane. Ipak, ponavljam, prošlo je daleko bolje nego što smo očekivali.

Na mestu nesreće ostao je trag od udarca automobila o zid, ali i krv na trotoaru; Foto: Telegraf.rs

Veliki broj ličnosti jutros je potresla vest o onome što se desilo Dei, a podršku su joj pružile brojne kolege sa televizije Pink, javne ličnosti kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Inače, Dea je doživela nesreću nekoliko minuta pre početka Jutarnjeg programa na televiziji Pink, koji je trebalo da vodi sa kolegom Predragom Sarapom. Njene kolege su čule za nesreću i ostale u šoku. Teško su podneli vest da je njihova koleginica u teškom stanju.

Predrag Sarapa jutros nije došao u emisiju "Novo jutro" koju svakog dana vodi sa povređenom voditeljkom. I njegova stolica je ostala prazna. Voditeljski dvojac odmenila je ovog teškog jutra Svetlana Grubor, voditeljka emisije "Svitanje".

VIDEO: Dea i Mladen Mijatović 

VIDEO: Vučić povređenoj novinarki Dei poželeo brz oporavak

(Telegraf.rs)