Da li i vama ovih dana OPADA KOSA? Napravite šampon od kog će rasti ko luda (RECEPT)

Opada lišće, opada kosa, ali vi ne morate da čekate proleće da vam kosa opet naraste. Uz ovaj magični šampon kosa će vam rasti brže za 34 odsto

Svakom čoveku dnevno sa glave opadne između 40 i 120 vlasi, u zavisnosti od toga koliko kose ima i kakav je njen ciklus rasta. Ali, ako igubite oko 40 dlaka dnevno, a onda odjednom uočite 80 ili više njih, ili ako imate vidljiv gubitak kose na određenim delovima kože glave, ond verovatno imate problem, tvrde dermatolozi.

Polila je koka-kolom kosu! Kad vidite njenu frizuru i sami ćete uraditi to isto (VIDEO)

TRIK OD 5 DINARA: Postanite lepi uz pomoć SODE BIKARBONE

Međutim, nema mesta panici - nije svaki gubitak kose izazvan nekim ozbiljnijim problemom, niti je trajan. Najvažnije je da otkrijete uzrok kako biste odredili odgovarajući tretman i za to morate da posetite lekara.

Jedan od najćešćih uzroka jeste sezonsko opadanje - i to u jesen. Ukoliko i vi ovih dana skidate dlake sa tamne garderobe ili kaputa, usporićete opadanje, te ublažiti nedostatak tako što ćete ubrzati rast kose. I za to vam ne trebaju skupi preparati, maske i šamponi – jer jedan spasonosan šampon možete napraviti i sami - i to od svega četiri sastojka.

Za šampon pripremite:

1. Osnovni šampon

Preporučuje se da za početak nabavite šampon koji ima neutralnu pH vrednost, a to su najčešće bebi šamponi. A ako je ikako moguće, probajte da pronađete šampon koji ne sadrži hemikalije, posebno natrijum laurito-sulfat.

2. Eterično ulje limuna

Limun je poznat kao antibakterijska namirnica idealna za detoksikaciju tela, stimulaciju limfne drenaže, povećanje energije i čišćenje kože. Eterično ulje limuna će uz to vašoj kosi dati predivan, svež, citrusni miris.

3. Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina pomoći će vam sa problemom stanjivanja kose, a njegova drvenasta aroma vašoj kosi daće divan miris. Uz to, kao i ulje limuna, i ulje ruzmarina deluje kao antioksidant, te dokazano pomaže kod prevremenog izbijanja sedih vlasi. Ono takođe poboljšava dotok krvi u vlasište i tako podstiče rast kose, a sprečava i isušivanje i iritaciju temena.

4. Vitamin E

Možete odabrati vitamin E u vidu ulja ili kapsula, i to sledeću količinu: 10 kapi ulja ili dve kapsule (otvorite ih i sadržaj istresite u mešavinu šampona i eteričnih ulja). Jedna studija je pokazala kako je ljudima koji su uzimali dodatak vitamina E kosa narasla za 34 odsto brže, a još jedna nepovezana studija dokazala da vitamin E u nekim slučajevima može da spreči i ćelavost kod muškaraca, ali i da povećata rast kose za 42 odsto.

A ovo je recept za šampon za magični šampon.

U šampon dodajte dve-tri kapi eteričnog ulja limuna, dve-tri kapi eteričnog ulja ruzmarina i dve kapsule (ili 10 kapi) vitamina E.

Stavite poklopac na bočicu šampona i lagano je protresite da se svi sastojici sjedine.

Kosu perite ovim šamponom tri-četiri puta nedeljno - manju količinu šampona lagano umasirajte u vlasište, pa ostavite na kosi oko dva minuta.

Nakon mesec dana trebalo bi da vidite kako vaša kosa ponovo raste, a ovaj divan šampon može se koristiti i nakon tretmana za rast. Oni koji nemaju toliko drastičnih problema sa opadanjem kose mogu ovaj domaći šampon da koriste za jačanje i sjaj.

A kada vaša kosa bude jaka i sjajna, evo tutorijala kako da napravite raskošne talase:

(Telegraf.rs)