10 navika koje ubrzavaju starenje

Žene često nisu svesne na koji način pojedine navike utiču na njihov izgled. Međutim, niz je stvari koje rade svakodnevno, a koje narušavaju njihovu lepotu i ubrzavaju starenje

Mnoge navike koje su postale svakodnevica narušavaju lepotu žena. Međutim, pripadnice nežnijeg pola često toga nisu svesne. Ipak, neretko se dešava da stvari koje su naizgled sasvim bezbedne, na duge staze znaju da uzrokuju probleme i pre svega učine da izgledate starije nego što jeste. A kako bi sačuvali svoju lepotu i mladolik izgled kože, evo koje stvari bi trebalo da izbegavate.

Hrana

Ako su u vašoj svakodnevnoj ishrani biljno ulje, margarin, crveno meso, beli hleb, šećer i prerađena hrana, koža vam neće biti zahvalna. Ova hrana odgovorna je i za upale u organizmu što podstiče ubrzano stvaranje bora. Kako bi to sprečili, birajte hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama i alfa-lineolenskom kiselinom kao što su maslinovo ulje, losos, avokado, lanene koštice i laneno ulje. Oni kožu održavaju mekom i gipkom. Puno voća i povrća takođe će očuvati čvrstoću kože.

Loš odabir šminke

Šminka postoji kako bi prikrila nesavršenosti i istakla prirodnu lepotu. Međutim, ako koristite pogrešne preparate, možete da stvorite kontraefekat. Teški puderi mogu samo još više da istaknu bore oko očiju i usta pošto prodiru u njihove pukotine i čine ih tako više vidljivima. S godinama je bolje preći na laganije pudere ili tonirane kreme koji dobro pokrivaju nesavršenosti, ali ujedno i daju sjaj koži. Ako su vam potrebni teži puderi za bolje prekrivanje koristite ih na drugim delovima lica, a na one najosetljivije stavite laganije.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)