Ovo voće nikad ne držite u frižideru sa drugim namirnicama - jer će ih pokvariti

Sa različitim odeljcima i podešavanjima temperature, nepravilno organizovanje frižidera može dovesti do ubrzanog kvarenja hrane

Svako organizuje svoj frižider na drugačiji način. Ipak, iako imate savršeno organizovan sistem možda ne držite namirnice tamo gde bi trebalo da ih držite. Sa različitim odeljcima i podešavanjima temperature, nepravilno organizovanje frižidera može dovesti do ubrzanog kvarenja hrane.

Naučnici su dokazali da ne postoji zdrava hrana - sve zavisi od ovih faktora (VIDEO)

Australijski ekspert za sigurnost hrane Mišel Bosevski otkriva svoje tajne za organizovanje hrane, i posebno ističe da je najvažnije da znate šta sa čim smete da držite i gde tačno treba da ga stavljate. Prema Mišel postoji jedna namirnica koju nikada ne bi trebalo da držite sa voćem i povrćem jer može ubrzati proces njihovog kvarenja.

Ako imate frižier sa dve fioke ili sa dvoja vrata, Mišel savetuje da razdvojite voće od povrća.

- Voće uvek treba da bude u jednoj fioci, a povrće u drugoj. - kaže Mišel.

Mišel kaže da postoji i namirnica sa kojom treba da budete jako pažljivi jer vam može pokvariti ostalu hranu.

- Jedina stvar sa kojom treba da budete pažljivi su jabuke. Jabuke proizvode etilen gas, koji može da se kreće oko drugog voća i povrća, a taj gas izaziva da voće brže sazri, a sa tim i da brže propadne. - kaže Mišel Bosevski.

Najbolji način za čuvanje jabuka je da ih stavite u zip lok kesicu. Mišel savetuje i da jabuke držite sa lukom.

- Samo jedna jabuka može da sačuva luk od klijanja, etilen gas je zapravo pozitivan u tom pogledu.- rekla je Mišel.

Da bi vaše voće i povrće duže ostalo sveže, Mišel savetuje da ga držite u papirnim kesama.

- Papirna kesa može da apsorbuje bilo kakav višak vlage koja može izaći iz voća, a to će vam pomoći da voće i povrće traju duže. - rekla je Mišel Bosevski.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)