≫ 

BMW otkriva koliko će još postojati benzinski i dizel motori, kao i koje već sad šalje u penziju

Čini se da nam nije preostalo još puno vremena

  • 0
BMW motor Foto: PIxabay.com

Uprkos tome što se nalazi na samom čelu elektrifikacije, BMW će nastaviti da ozbiljno ulaže u motore sa internim sagorevanjem.

Kompanija procenjuje da će dizeli preživeti barem još 20 godina, dok će benzinci potrajati 10 godina duže - 30 godina.

- Područja koja ne poseduju infrastrukturu za punjenje električnih automobila kao što je Rusija, i dalje će nastaviti da se oslanjaju na benzinske motore, barem još 10 do 15 godina, izjavio je Klaus Frolih, član borda BMW grupe.

On je dodao i da je velika buka koja se pravi oko električnih automobila nepravdana jer je njihova proizvodnja skuplja jer su sirovi materijali za baterije skupi.

Sajam Automobila, BMW Foto: Nikola Tomić

I dok će motori sa unutrašnjim sagorevanjem nastaviti da postoje još neko vreme, njihov portfolio će se drastično smanjiti.

Kada su dizeli u pitanju, BMW će napustiti 1.5-litarsku jedinici sa tri cilindra jer je njeno usklađivanje sa EU pravilima o emisijama isuviše skupo.

Pored ovoga, dizel motor sa 400 konjskih snaga sa šest cilindara koji se nudi u vozilima serije 7 neće biti zamenjen jer je previše skup i komplikovan za pravljenje.

Kada su benzinci u pitanju, dani V12 motora su odbrojani, dok kompanija radi na planu koji bi joj omogućio da zadrži svoj V8 model.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA