Urnebesni kružni tokovi ne postoje samo u Srbiji: Pogledajte one najluđe koje vam otkrivaju vozači

Na ovim kružnim tokovima i najiskusniji vozači bi se zbunili

  • 17
Kruzni tokovi

Foto: Google Maps, emojiisland.com

Kružni tok je raskrsnica u kojoj se saobraćaj odvija kružno, u smeru suprotnom od smera kretanja kazaljke na satu. Ovaj tip raskrsnice može imati jednu ili više saobraćajnih traka, i iako je osmišljen da bi olakšao vozačima, češće se dešava da im zadaje glavobolju, jer mnogi vozači ne znaju (ili ne poštuju) pravila koja važe u njemu. Tako smo imali prilike da u Srbiji vidimo vozača koji vozi u suprotnom smeru, vozače koji idu u krug jer ne znaju da se isključe i razne druge situacije. Međutim, dešava se i da kružni tok bude postavljen na mestu na kojem uopšte nema potrebe za njim.

Fotografije bizarnih kružnih tokova svakodnevna su pojava na društvenim mrežama, a ako ste mislili da se ovako nešto može videti samo kod nas, prevarili ste se.

Tako je jedan korisnik Fejsbuka objavio fotografiju kružnog toga iz Češke, na kojoj se vide samo dva puta, pa su mnogi zaključili da je on ovde suvišan.

Ova fotografija izazvala je lavinu komentara, usledili su odgovori i fotografije iz slovenskih zemalja, ali i drugih krajeva Evrope.

Svi se dobro sećamo kako je izledalo kada je otvoren prvi kružni tok u Užicu krajem prošle godine. Tada je jedan Užičanin, očigledno nenaviknut na ovaj vid raskrsnice, napravio saobraćajni prekršaj. Naime, prilikom ulaska u kružni tok krenuo je u levu stranu, pravo u susret automobilima koji su se pravilno kretali.

Kada je shvato da je pogrešio, potražio je izlaz u suprotnom smeru, ali je na vreme shvatio da je krenuo u traku za ulazak u kružni tok.

Na kraju je uspeo da bezbedno izađe iz kružnog toka, i srećom, nije došlo ni do kakvog udesa.

Još jedan primer bizarnog kružnog toka dolazi nam iz Loznice. Na fotografiji iz ovog grada vidi se njegova gradnja, ali i kako centralno ostrvo ne stoji u sredini već prilično vuče na jednu stranu.

 

Ovo su još neki primeri neobičnih kružnih tokova. Mi nismo mogli da odlučimo koji je najbizarniji, to prepuštamo vama!

KRUŽNI TOK U BEOGRADU

KRUŽNI TOK U SPLITU

KRUŽNI TOK U BOSNI

KRUŽNI TOK U TEMIŠVARU

KRUŽNI TOK U SLOVAČKOJ

KRUŽNI TOK U MAĐARSKOJ

KRUŽNI TOK U BELGIJI

KRUŽNI TOK U ITALIJI

KRUŽNI TOK U VELIKOJ BRITANIJI

KRUŽNI TOK U POLJSKOJ

KRUŽNI TOK U ŠKOTSKOJ

KRUŽNI TOK U AMERICI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    28. septembar 2019 | 13:46

    Kruzni tokovi sluze i da bi se mogli okrenuti, pogotovo kada su u pitanju kamioni,nekada se pogresi cesta i ako se treba vratiti u suprotnom smjeru kruzni tokovi su spas, i nikad nisu bespotrebni!!!

  • Srb

    28. septembar 2019 | 16:44

    90% ovih kruznih tokova uopste nisu glupost, vec sluze da bi se usporio saobracaj ili da biste mogli da se okrenete u drugom smeru bezbedno..

  • ГЦГ

    28. septembar 2019 | 14:51

    Праве се из разних разлога. Да успоре саобраћај и лудаке ако је дићуга правина. За безбједно окретање и мијењање смјера кретања, некад се направи и прије него остале саобраћајнице па дјелује да је постављен глупо али је по ДУПу ту планирано да се на њега ,,каче” рецимо још неке од саобраћајница итд. Они сами по себи нису глупи

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA