Spori vozači izazivaju više nesreća nego ikada ranije, slede kazne za "puževe" na putu

"Previše usporena vožnja osnovi je sebična i potpuno glupa, i predstavlja pravi recept za katastrofu"

  • 12
Minibus automobil sudar, saobraćajna nesreća Foto: Shutterstock

Saobraćajna statistika otkrila je da se broj poginulih ili teško povređenih u saobraćajnim nesrećama i sudarima, koje su izazvali spori vozači, povećava.

Odeljenje za saobraćaj Velike Britanije iznelo je podatke da je, tokom prošle godine, čak 26 osoba teško povređeno, dok su dve smrtno stradale u nesrećama u kojima je, nakon uviđaja policije, zaključeno da je spora vožnje nekoga od učesnika dovela do nesreće.

U sudarima za koje su krivi spori vozači još 132 osobe su zadobile su lakše povrede. Njihov preterano oprezan stil vožnje, dosta ispod ograničenja brzine, dovodio je do pogrešnih procena i neadekvatnih reakcija ostalih vozača koji prate saobraćaj, piše Daily Star.

Brzinometar, Komandna tabla Foto: Pixabay.com

Da bi se broj takvih situacija smanjio, britanske vlasti su donele odluku da one koji voze mnogo ispod propisanog ograničenja brzine policija može da kazni novčanom kaznom od 100 funti i oduzimanjem tri kaznena boda.

"Uopšte nisam iznenađen zabrinjavajućim statistikama. Previše usporena vožnja osnovi je sebična i potpuno glupa, i predstavlja pravi recept za katastrofu. Dugo upozoravam na to da prespora vožnja izaziva frustracije i negativne reakcije kod drugih vozača", ističe član Saveza britanskih vozača Hju Bladon.

"Premalo ograničenje brzine prouzrokuje problem, ali postoje i ljudi koji nisu posebno sigurni u sebe na putu i voze sporo jer su nervozni", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    23. decembar 2019 | 17:18

    Novi Sad, Cara Dušana, oko 18h nije gužva ali vidim 3 auta ispred mene idu oko 30, obiđem ih lagano ovom trakom do ivičnjaka, kad ono lepota u majke pametnica blene kao krava u telefon, ja gledam ona bar 5 sekundi ne diže pogled a drži tel u visini grudi. Pa stani negde pa bleni 24h u telefon.

  • Dusan

    23. decembar 2019 | 17:38

    Kad vidim žensko da vozi stegne volan rukama nabije se do volana i samo gleda pravo...moze bombe da padaju ne bi se pomerila iz brze trake a ide 60,70 na sat...Ali zato mislim da je u ruke jaka:)

  • 534

    23. decembar 2019 | 17:21

    Kad ispred sebe vidim vojvodjansku tablicu, stanem, uplatim tiket u kladionici, kupim burek, pojedem burek, kupim cigare, popušim cigaru, vratim se u kola i obidjem ga. Voze kao da su predozirani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA