≫ 

Novi Hyundai i20 radikalno drugačijeg dizajna stiže u Ženevu

Hyundai je prvim crtežima najavio novu, treću generaciju svog urbanog modela i20, koji bi svoju premijeru trebalo da ima na Salonu automobila u Ženevi

  • 2
Hyundai i20 Foto: Hyundai

Prva generacija Hyundaijevog modela i20 pojavila se još 2008. godine, da bi šest godina kasnije, stigao i naslednik. Isto toliko trebalo je čekati na trećeg po redu predstavnika ove serije, koji će svoju premijeru imati na Salonu automobila u Ženevi.

Na osnovu prvih crteža koje je Hyundai objavio, teško je steći neki finalni zaključak, osim da će i ovaj put, dizajn i20 biti primetno drugačiji u odnosu na prethodnika, te da će se zadržati forma sa petora vrata.

Hyundai i20 Foto: Hyundai

Za sada se vrlo malo zna o tehničkim specifikacijama, ali je logično pretpostaviti da će se u ponudi naći 1,2-litarski atmosferski, kao i 1,0-litarski trocilindarski turbo benzinac, upareni sa petostepenim ili 6-stepenim manuelnim menjačem, odnosno 7-stepenog DSG transmisijom.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA