≫ 

Stara raspadnuta Dacia od 200 evra postala je pravi "monstrum na točkovima" od 200 konja

I danas se veliki broj starih Dacia "kotrlja" rumunskim putevima, a ima i onih koje su nekima poslužile kao osnova za nešto potpuno drugačije...

  • 2
Dacia 1310 Printscreen: YouTube/Avrigeanu Mihai

Pre nego što je postala ono što je danas, rumunska Dacia je decenijama proizvodila model 1300 u različitim verzijama. Bila je to lokalizovana verzija francuskog Renault-a 12, nastala iz saradnje dve kompanije na sličan način kao što je to u Jugoslaviji bio slučaj sa Fiatom i Crvenom Zastavom.

I danas se veliki broj starih Dacia "kotrlja" rumunskim ulicama i putevima, ali ima i onih koje su auto entuzijastima poslužile kao osnova za nešto potpuno drugačije.

Upravo to je slučaj sa ovom preradom, posle koje jedna Dacia 1310, pre šest godina kupljena za samo 200 evra, nema gotovo ništa zajedničko sa automobilom od koga je nastala.

Osim prerade prednjeg dela, karoserija nije pretrpela neke bitnije izmene izgleda. S druge strane, unutrašnjost je potpuno drugačija budući da je njen "donator" bio poznati "sportista" iz '80-ih Opel Kadett GSi, o kome smo nedavno pisali.

Ono najvažnije, naravno, našlo si ispod haube. Dacia je dobila motor od 200 "konja" iz Renaulta Clio RS, dok je menjač preuzet iz modela Renault Espace. Automobil je, takođe, dodatno olakšan, budući da su mu vrata napravljena od plastike.

Vlasnik kaže da ni sam ne zna koliko je novca potrošio dok sve što je zamislio nije sproveo u delo. Možda baš zbog toga stalno dobija ponude da je proda. To ga, međutim, uopšte ne zanima, a jedino što želi je da na svojoj "monstrum dačiji" uskoro vidi novu boju karoserije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krk

    22. maj 2020 | 18:46

    Sto novu boju pa šveps je sada IN!?Sve će Rumunke da popadaju a ako prođeš kroz Srbiju mozda suvas i Mariniku...

  • Prile

    23. maj 2020 | 08:11

    Dobija Ponude Ali Za 500 Eura Rumun mu Neće Dati Više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA