≫ 

Novi život poznatog hečbeka: Ovo je novi Ford Focus

Ford je za evropsko tržište predstavio restilizovani model Focus, koji je dobio mild-hybrid pogonsku jedinicu

  • 0
Ford Focus 2020 Foto: Ford

Fordov predstavnik u segmentu kompaktnih hečbek modela, model Focus, ulazi u novu fazu svog tržišnog života budući da je američka kompanija predstavila unapređeno izdanje za evropsko tržište.

Pored diskretnih vizuelnih unapređenja na eksterijeru, novi Focus je dobio i digitalnu instrumentaciju, dijagonale 12,3 inča, a kako je najavljeno, biće opremljen i FordPass Connect sistemom koji upozorava na prepreke i opasnosti na putu.

No, najveća novina nalazi se ispod „haube“, i to u vidu 1,0-litarskog trocilindarskog EcoBoost motora sa mild-hybrid tehnologijom i 48-voltnim sistemom, koji se isporučuje u dve verzije snage – od 125 i 155 „konja“, i kao takav, trebalo bi da zameni dosadašnji 1.5 EcoBoost od 150KS.

Istovremeno, u Fordu naglašavaju da je nova mild-hybrid jedinica i do 17 odsto ekonomičnija u odnosu na pomenuti 1.5 EcoBoost, kao i da emituje osetno manje ugljen-dioksida – 116 g/km CO2 prema WLTP ciklusu.

Pored ovih pogonskih jedinica, Ford je ponudio i klasične benzince i dizele, počevši od 1.0 EcoBoost od 125 KS, preko 1.5 EcoBlue dizela od 120 KS, kao i 2,0-litarskog EcoBlue od 150 konjskih snaga. Kod dizel motora, isporučuje se manuelna 6-stepena transmisija ili opciona 8-stepena automatska.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA