≫ 

Najatraktivniji Ladin SUV postaje stvarnost, a dobija i kupe verziju

Cene novih modela bi trebalo da budu u rangu naskupljih i najbolje opremljenih Lada, ali je niže od konkurencije sa Zapada

  • 3
Lada XCode Concept Lada XCode Concept / Foto: Lada

Lada XCode je koncept novog krosovera prvi put predstavljen na Sajmu automobila u Moskvi 2016. godine. Ruski proizvođač ne namerava da počne serijsku proizvodnju ovog modela, ali će mnogi elementi tog atraktivnog koncepta naći svoje mesto kod novih SUV modela iz Toljatija.

Lada je upavo objavila prve zvanične rendere serijskih modela nastalih na osnovama XCode-a, za čiji izgled je zaslužan dizajner Ivan Desjatničenko koji je, on je od osnovnog SUV koncepta, razvio dva modela.

Prvi je Lada XCoupe, krosover sa karoserijom u formi kupea, koji u većoj meri prati linije izvornog koncepta. Drugi je terenac čiji se linije više razlikuju od XCode-a iz 2016. godine.

Iako prate ranije zacrtani "X-style" dizajn, prisutan na aktuelnim modelima Vesta i XRay, na renderima modela XCoupe i XCode izostavljeni su karakeristični "X" oblici na bokčnim stranama vozila.

"Serijski" XCode, takođe, ima drugačiji izgled prednjih svetala, koja su kao ovde nešto uža, žmigavaca i maske, kao i retrovizora, koji su aerodinamičniji u odnosu na koncept model.

Lada XCode Lada XCode / Foto: Printscreen/Лада.онлайн

Prema prvoj procni, koji je za sajt Лада.онлайн izneo dizajner Desjatničenko, Lada XCoupe bi, kada se konačno nađe u prodaji, mogla da košta oko 1,5 milion rubalja, što je nešto manje od 19.000 evra.

Cena Lade XCode se u ovom trenutku procenjuje na između  1 do 1,3 miliona rubalja (12.500 do 16.200 evra), što je skuplje od jedne od naskuplih Lada, modela Vesta Sport, ali je jeftinije od konkurencije sa Zapada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dik

    9. jul 2020 | 13:56

    ... Lada suv, kako to paradoksalno zvuči a još i ako radi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA