• 1

U ovim zemljama policija snima "voajere" koji snimaju saobraćajne nesreće

Snimanje mesta nesreće nije samo moralno upitno, već može biti i veoma opasno!

  • 1

Osim što mogu imati teške posledice po sve učesnike u saobraćaju, saobraćajne nesreće izazivaju lične frustracije. Na mesto nesreće izlaze i hitne službe koje pokušavaju da spase preživele, pa nikome nisu potrebni drugi vozači koji u prolazu snimaju mesto nemilog događaja.

U Nemačkoj se snimanje saobraćajnih nesreća kažnjava, a sa takvom praksom uskoro kreće i Velika Britanija.

Tako će policajci iz grofovije Darbišir, na mestu nesreće, postavljati posebne kamere koje će snimati saobraćaj. Ti snimci će kasnije biti pregledani i svi "saobraćajni voajeri", koji mobilnim telefonom snimaju mesto nesreće, biće kažnjeni.

Snimanje mesta nesreće nije samo moralno upitno, već može biti i veoma opasno!

Mnogi vozači usporavaju želeći da pogledaju šta se dogodilo, a ako su iza njih i oni koji to žele da snime, i pritom nisu koncentrisani na put, često se događaju nove nezgode, prenosi HAK. Procene ukazuju na to da se, samo u SAD, 10 do 16 odsto nesreća događa zbog ovog fenomena, odnosno manjka koncentracije u vožnji usled praćenja saobraćajnih nesreća i drugih incidenata na putu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima