• 66

Pala odluka: Zabrana benzinaca i dizelaša od 2030. godine!

Cilj početka primene ovakve odluke je sprovođenje nove politike zasnovane na čistoj energiji i "zelenom" ekonomskom razvoju...

  • 66

Vlada Velike Britanije odlučna je u nameri da ubrza i intenzivira uvođenje električnih vozila na britanske puteve. U tom cilju, spremna je da promeni prvobitnu odluku o konačnoj zabrani prodaje automobila sa motorima na fosilna goriva, i spusti prethodno zacrtanu granicu sa 2040. na 2030. godinu.

Očekuje se da će upravo premijer Boris Džonson biti taj koji će ubrzati prelaz na elektirčna vozila, i to saopštenjem koje se očekuje da će izdati tokom ove jeseni. Cilj početka primene ovakve odluke je početak sprovođenja nove politike zasnovane na čistoj energiji i "zelenom" ekonomskom razvoju, ondmah nakon što se posledice korona krize okončaju, piše Gardijan.

Britanska vlada je prethodno najavila planove da rokove za zabarnu prodaje automobila na fosilna goriva pomeri sa 2040. na 2035. godinu, da bi sada počela da "poteže" mnogo ambicioznije planove na osnovu tvrdnji stručnjaka da će Velika Britanija imati infrastrukturu spremnu za prelazak na električna vozila.

Zabrana automobila sa motorima na benzin i dizel do 2030. godine staviće Veliku Britaniju na drugo mesto na listi evropskih zemalja koje su donele ili će doneti takvu odluku. Iste godine, identičnu odluku planiraju da sprovedu i Nemačka, Irska i Holandija. Francuska zabranu planira za 2040, dok je "najbrža" Norveška, u kojoj će "klasični" automobili iz salona nestati već 2025. godine.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    Ja licno nemam nosta protiv EL auta, ali samo pod par uslova. 1. Da su cenovno dostupni...2. Da se brzo pune....3. Da im je domet 800-1000 km sa jednim punjenjem..A to ce biti ko zna kad, mislim da to necu doziveti.

  • Bhm

    2868 u Srbiji će da se vozi Golf 2,bmv 3, Audi 80,Mercedes 200D i naravno Jugo,na selu freza i Ferguson a malo ređe zaprežna kola,sve u svemu čista priroda,ovo ništa ne smeta....

  • robi

    spasimo zemlju ahaha 4i pol milijarde godina zemlja fura s nama ili bez nas,vulkani,ledeno doba,meteoriti i svasta nesto je nisu uspjeli unistit!najgora vrsta smo..umislili smo toliko veliki i da cemo mi spasavati zemlju ahaha.ta plastika,ta goriva e sve je to stiglo mozda sa titana..ahaha..pa to su sve zemljine bebice..svi ti materijali!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima