Ovih 10 polovnjaka su najbolji izbor za vozače početnike

Prvi automobil treba da bude dovoljno cenovno pristupačan, jednostavan i jeftin za vožnju i održavanje, da mu troškovi tehničkog pregleda, registracije i osiguranja nisu previše visoki

  • 8
Seat Ibiza Foto: Pixabay

Jedan od problema sa kojima se suočavaju mladi vozači kada, posle sticanja dozvole, žele da kupe automobil jeste - Šta odabrati?

Prvi automobil, naravno polovni, treba da bude dovoljno cenovno pristupačan, jednostavan i jeftin za vožnju i održavanje, da mu troškovi tehničkog pregleda, registracije i osiguranja nisu previše visoki.

Uzimajući te kriterijum u obzir, sajt What Car? je sastavio listu 10 najboljih polovnjaka za vozače početnike. Ona izgleda ovako:

U pravljenju ovog izbora uglavnom se vodilo računa o pristupačnosti, pa su analizirane verzija nabrojanih automobila uglavnom one sa slabijim motorima i nižim paketima opreme.

Naravno, budući da se izbor napravlje u odnosu na britansko tržište, predstavljeni modeli su nešto novijeg datuma nego što bi to kod nas bio slučaj. Kako na tom tržištu Volkswagen standardno ima dobru prođu, ne treba da čudi što je toliko zastupljen u izboru, uključujući tu i njegove "jeftinije" podružnice, Seat i Škodu.

Zanimljivo je i upadljivo odsustvo malih automobila i jeftinijih marki italijanskih i francuskih proizvođača...

Video: Testirali smo najnoviji model Hyundai Elantre i evo zašto ovaj dizajn pomera granice uz vrhunsku sigurnost vozača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. septembar 2020 | 13:26

    Dokle će više da vlada ta teorija da su veći automobili skuplji za održavanje i da više troše. Tačno da ima i toga, ali ima i mnogo slučajeva gde su manji autombili i veći potrošači i skuplji za održavanje. Svako treba da kupi ono što voli i prema svojim mogućnostima. Ako se vozi kako treba svaka kola mogu da se savladaju, a ako je neko bud*la onda će da pogine i sa smartom i sa bentley-em.

  • Dex

    23. septembar 2020 | 21:58

    Ovo je preuzeto sa stranih sajtova. Nedostaju: Fiat Punto, Dacia Sandero, Reno Klio, Pezo 206, Polo ....

  • KaktuSi. Kalinovic Stefan

    23. septembar 2020 | 09:39

    Smatram da vozilo treba biti veliko, bezobzira da li ste pocetnik ili ne, ako se naucite na malo vozilo tesko ce vam biti da se naviknete na vece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA