Maskov odgovor rivalima: Novi Tesla S do "stotke" ubrzava za 2 sekunde i "juri" čak 320km/h

Plaid pokreću tri elektromotora ukupne snage 1.100 "konja", koje napaja baterija sa autonomijom od 840 pređenih kilometara

  • 7
Tesla Model S Plaid

Foto: Tesla

Sve veći broj izazivača u kategoriji luksuznih električnih automobila viskoih performansi očigledno je naterao kompaniju Tesla da "stavi prst na čelo"...

Izgleda da je, upavo zbog činjenice da se u poslednje vreme često pojavljuju novi modeli sa pogonom "na struju", kompanija Ilona Maska rešila da predstavi ultimativnu verziju svog vodećeg automobila Tesla Model S.

Upravo ta snažnija i prestižnija, koja će se na tržištu pojaviti pod oznakom Plaid, trebalo bi da od 0 do 100km/h ubrzava za manje od 2 sekunde.

 

Plaid, koji je bi po performansama trebalo da nadmaši dosadašnje sportske verzije Model S P100D i Raven Performance, pokreću tri elektromotora ukupne snage od oko 1.100 "konja".

A pored "bugatijevskog" ubrzanja, novi pogon bi novom Tesli trebalo da omogući maksimalnu brzinu od oko 320km/h.

Za napajanje će najverovanije biti upotrebljene baterije kapaciteta od preko 100kWh, kakve koristi i verzija Raven.

U Tesli tvrde da će pored "brutalnih performansi", Model S Plaid moći da se pohvali izuzetnom autonomijom od oko 840 pređenih kilometara sa jednim punjenjem, baterija. To je, svakako, jedan od najboljih rezultata među danas dostupnim električnim automobilima.

A kada se bude našao u prodajnim salonima, Tesla Model S Plaid prodavaće se po početnoj ceni od 134.490 dolara.

Kompanija Tesla je nedavno prototip Modela S Plaid izvezla na poznatu kalifornijsku trkačku stazu Laguna Seka, na kojoj je taj automobil pokazao svoje izuzetne performanse, obišavši krug za jedan minut i 30,3 sekunde. A to je za celih 6 sekundi brže od prototipa testiranog na istoj stazi 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • k

    26. septembar 2020 | 20:12

    Oni Sve Više Smanjuju Sekunde ubrzanja a Sve Više Dizu Cijene Autima.Ograničenja na Sve Strane.Sva Ta Ubrzanja mozda Probamo Par Puta u Zivotu a Cijena 200 000 Eura 😡 .Šta je onda Logika Svega Toga.

  • DRagutin

    26. septembar 2020 | 19:27

    Ja vozim auto koji ubrzava 8 sec do 100-tke i to je više nego dovoljno a isto tako smatram da je ubrzanje od 2 sec do 100-tke nije normalano i da je taj auto ništa više nego mrtvački kovčeg na točkovima...

  • Сеновић

    27. septembar 2020 | 18:05

    Кад измислу аутономно пуњење батерија, нека се јаву.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA