Na više od pola BMW polovnjaka kilometraža je vraćena!

Tržište polovnih automobila je minsko polje za potencijalnog kupca...

  • 12
BMW E90 Foto: Wikimedia Commons/M 93

Suprotno očekivanjima, najpouzdanije marke automobila nisu toliko tražene prilikom kupovine polovnjaka. Ako izuzmemo Volkswagen, koji je na ovim prostorima oduvek uživao poseban status, top 5 najpouzdanijih marki nema među najprodavanijim automobilima.

Onim proizvođačima koji su godinama ulagali u oglašavanje, marketing i izgradnju prihvatljive slike svojih automobila, danas se to, uz njihovu bogatu tradiciju, višestruko vraća.

Ljudi jednostavno vole da budu u trendu i da voze ono što imaju njihovi omiljeni filmski junaci, pevači ili influenseri. Zato ni ne čudi to što su medijski najeksponiranije marke ujedno i najpopularnije među kupcima, tvrdi CarVertical.

Najprodavaniji i najpouzdaniji automobili, CarVertical Najprodavaniji i najpouzdaniji automobili / Printscreen: CarVertical

Tržište polovnih automobila je minsko polje za potencijalnog kupca, posebno zbog vraćanja kilometraže. Vraćanje kilometraže je ilegalna taktika koju prodavci koriste kako bi učinili da vozila imaju manje pređenih kilometara, vraćanjem brojčanika kilometer sata.

Dobar deo polovnih automobila često se nađe u prodaji sa vraćenom kilometražom. Možda će zvučati neočekivano, ali je ovo najčešći slučaj kod polovnih BMW-ovih modela - ukupno više od polovine slučajeva, prenosi Index.

Vraćanje kilometraže, CarVertical Vraćanje kilometraže / Printscreen: CarVertical

Prevara sa kilometražom omogućava prodavcima da za takav auto traže veću cenu i ostvare veću zaradu, tako što lošiji auto predstavljaju kao bolji. A kupac, osim što lošiji auto plati više, najčešće dobije i još jedno ružno iznenađenje u vidu skupe popravke.

Na osnovu svojih analiza, CarVertical (koji, inače, predstavlja globalni registar podataka o automobilima) zaključuje da marke automobila koje su na glasu nisu toliko pouzdane, i pored toga što su  njihovi automobili su veoma traženi. Takođe, najpouzdanije marke automobila nisu toliko i popularne.

Video: Snimak sa sigurnosnih kamera teškog sudara ispred Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok22

    19. oktobar 2020 | 09:06

    Ceo zivot vozim BMW, nikada nisam vratio km niti bi nekome to uradio,a nazalost ima toga 😔

  • Dragan

    19. oktobar 2020 | 11:40

    Sva vozila su upitanju ne samo bmv. Gledaju da auto izgleda dobro na oko

  • Cika Velja

    19. oktobar 2020 | 10:31

    Mozda napokon neko ukopca da se kod nas,a i u okruzenju,polovni automobili ne kupuju...jer nije posredi prodaja nego resavanje problema sa otpadom!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA