≫ 

MUP ukinuo zabranu otuđenja novih vozila

Na inicijativu Zaštitnika građana, utvrđeno je da ne postoje smetnje da se za nova vozila, kupljena u Srbiji, ne upisuje zabrana otuđenja od 60 dana

  • 1
Salon automobila u Los Anđelesu Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ukinulo je zabranu otuđenja novih vozila u trajanju od 60 dana, koja su kupljena od ovlašćenih distributera u Srbiji, saopštio je Zaštitnik građana.

Posle saznanja dobijenih od građana, da MUP kupcima novih vozila zabranjuje otuđenje na 60 dana od dana kupovine, Zaštitnik građana je, na sopstvenu inicijativu, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a po tom pitanju.

- MUP navodi da je Uprava kriminalističke policije obavestila Upravu za upravne poslove da sa aspekta nadležnosti te uprave ne postoje smetnje da se za nova motorna i priključna vozila, kupljena od distributera u Srbiji, nakon podnošenja zahteva za registraciju, u saobraćajnu dozvolu ne upisuje zabrana otuđenja vozila u trajanju od 60 dana i da vlasnici tih vozila ne potpisuju izjavu na obrascu INT 1 - naveo je Zaštitnik građana odgovor koji je dobio od MUP-a.

- Za sva ostala nova i korišćena motorna vozila uvezena iz inostranstva, u postupku registracije, vrši se provera činjenice da li su kradena u inostranstvu, na način i po postupku utvrđenim Uputstvom, navedeno je saopštenju Zaštinika građana.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA