≫ 

"Jaguar će doživeti preporod": Čuvena britanska marka postaje električni luksuzni brend

Kompanija Jaguar Land Rover koja je predstavila svoju novu "zelenu" strategiju

  • 34
Jaguar XE Foto: Jaguar

Modeli poznatog britanskog proizvođača luksuznih automobila Jaguara od 2025. godine postaće 100 odsto električni, saopštila je kompanija Jaguar Land Rover koja je predstavila svoju novu "zelenu" strategiju.

Kompanija, koja je u vlasništvu indijskog Tata Motorsa, izrazila je želju da uvede inovacije pod vođstvom novog generalnog direktora, Francuza Tijerija Bolorea.

Britanska kompanija je obećala da će godišnje ulagati 2,5 milijardi funti (2,8 milijardi evra) uglavnom za prelazak na proizvidnju električnih automobila.

- Do sredine decenije Jaguar će doživeti preporod kako bismo imali čisto električni luksuzni brend - navela je kompanija.

Video: Električni auto koji razvija 400km/h postaje budućnost prevoza, a tek da vidite cicu koja ga vozi

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    16. februar 2021 | 12:45

    Svi proizvodači koji su rešili da pređu isključivo na električni pogon satavili su sebi omču oko vrata. Jer ne zna se kakvi će propisi biti posle 2025. Sasvim je izvesno da će ih popustiti, možda pod pritiskom naftnih kompanija, možda zbog opasnosti od urušavanja ekonomije i zatvaranja radnih mesta, svakako se neće ukinuti proizvodnja klasičnih motora i dalje će činiti većinski deo bar do 2030. Posle toga sasvim je izvesno da će primat preuzeti ekološka goriva, svakako neće se voziti isključivo na struju.

  • Om

    21. februar 2021 | 15:12

    Zasto bi me zuljao napredak??? Vozim auto star 8 meseci i uredan je po svim normama! Jedino sto me "zulja" su tvoje lazi i nametanje! Al zato tebe itekako zuljamo svi mi koji ne delimo tvoje misljenje nego imamo svoje i milsljenje i stavove! Prakticnost koju nude klasicna vozila je jos uvek nedostizna za elektricna, kao drugo uzivancija u voznji isto tako! Ja nemam nista protiv da vozi tko sto zeli al ti imas i tu je razlika, mani me s pricama o zagadenju jer zagadenja ima puno gorih pa se ni ne spiminje naprimer koliko goriva trose avioni, jahte, razni radni strojevi, industrije razno razne pa i ona za proizvidnju elektricni auta al tebi smeta iskljucivo ono sto se tice automobila...

  • Om

    22. februar 2021 | 16:58

    Nije trka nego dokaz da tvoja laz ne drzi vodu, ti MORS cekat punjenje ja ne, i ista je prica i na manjim km ovo je samo objasnjenje a i mogu se izmenjivat vise vozaca (bilo kakav posao u prevozu) drugo koji to moderni auto trosi 30% vise goriva? Ja se i leti s klimom i zimi vozim s prosekom od 5l... Tebi nista nije problem sto je realna mana el vozila je lazes sebe i sve oko sebe, kapacitet itekako opada zimi to je cinjenica i to ne mozes pobit koliko god da lazes... Ocigledno imas velik novcanik i mali mozak pa na taj nacin donosi debilne odluke i jos gore od toga zelis druge uverit da je tvoja ludost ispravna i tocna a u realnosti ne moze bit dalje od istine! Gorivo jos nikad nije nestalo, struja jeste na neko vreme a kad i fosilno gorivo nestane ako uopce nestane postojat ce bio gorivo, gas i slicno, dakle to nije problem, pare si ti bacio samo nisi dovoljno inteligentan da to shvatis uostalom naravno da se izplati dat tolike novce i cekat punjenje baterija da bi bio prvi od semafora do semafora pa koji to klipan nebi pozelio. A da ti nastavi citat izvestaje i ne misli svojom glavom kad tad ces shvatit koliko ce te ti izvestaji kostat, ja imam dovoljno inteligencije da znam sta mi se vise isplati a mogu slusat sinfoniju a ne cviljenje i skripanje... Vec su ogromni redovi za kupnju polovnih elektricnih auta al samo u tvojim snovima pa tko ce kupit tvoj polovni i za koje novce kad mora promenit baterije a to kosta vise od te tvoje sklopocije, moj auto nikad nece izgubit 50 hiljada evra na vrednosti kad nov kosta 25 hiljada a nema sanse da ces za teslu dobit niti pola sto si dao! Ja cu u 5 godina napravit preko sto hiljada km bez kvarova (5 godina garancije) dakle redovno odrzavanje servis svake dvije godine ili 30 hiljada km sve skupa ne kosta manje od hiljadu evra, dakle tri servisa i nafta znaci oko tridesetak hiljada i za pet godina cu dobit bar 15 a koliko ce vredit tvoja tesla za pet godina???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA