• 1

Besplatno kroz Severnu Makedoniju od danas do 15. avgusta

Državljani Srbije koji putuju u Grčku na graničnom prelazu Tabanovce će dobijati pametne kartice sa kreditom dovoljnim za prolazak kroz Makedoniju u oba smera

  • 1

Putnici iz Srbije koji svojim automobilima putuju kroz Severnu Makedoniju, od danas će na graničnom prelazu Tabanovce dobijati pametne kartice (M-smart) pomoću kojih će moći besplatno da se voze do graničnog prelaza sa Grčkom.

Na karticama se nalazi kredit u iznosu od 760 denara, koliko je potrebno prolazak kroz Makedoniju Koridorim 10 u oba smera.

Građani Srbije će moći mogućnost besplatne putarine moći da koriste do 15. avgusta, ali će potom moći da zadrže dobijene kartice i da nastave da ih koriste dopunjavanjem kredita od najmanje 300 denara.

Do sada je izrađeno 65.000 kartica koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije izdavati državljanima Srbije po principu - jedna kartica za svaki automobil. Makedonsko Javno preduzeće za puteve je, za ovo leto, planiralo da izradi ukupno 200.000 kartica.

Odluka Vlade Severne Makedonije o ukidanju putarine za srpske turiste tokom ovog leta doneta je u znak zahvalnosti doniranje vakcina protiv korona virusa, koje je Srbija uputila svom južnom susedu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    Ako hoće da se zahvale stanovnicima Srbije onda neka se zahvale svima a ne samo paradajz turistima. Svima se mogu zahvaliti povlačenjem priznanja Kosova.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima