• 22

Ovih 10 marki automobila imaju najpouzdanije polovnjake od 6 do 20 godina starosti

Anketa vlasnika 13.000 automobila, o problemima koje su sa svojim automobilima imali u poslednjih godinu dana, pokazala je jedinstveni rejting pouzdanosti (i nepouzdanosti) za 175 modela 31 različitog proizvođača

  • 22

Većina starijih automobila prilikom kupovine neće imati garanciju prozvođača, već eventualno poslednjeg servisera, za slučaj da se ubrzo po kupovini dogodi neki kvar. Stručnjaci zato preporučuju da se treba držati dokazanih brendova.

Ovde je najvažniji faktor pri donošenju odluke - pouzdanost. Ako ste do sada vozili tri različita Golfa i sa njima niste imali problema, verovatno nećete imati problema ni da se odlučite za četvrti. Ali ako je vaš auto proveo više vremena "na kanalu" nego na putu, sigurno ćete tražiti nešto bolje.

A da bi olakšala traženje pouzdanog automobila, redakcija britanskog WhatCar?-a je anketirala vlasnike 13.000 vozila, o problemima koje su sa svojim vozilima iskusili u poslednjih godinu dana. Analizirano je 14 različitih kategorija: klima i ventilacija, akumulator, limarija i karoserija, kočnice, motor, elektronika motora, sistem goriva, izduvni sistem, menjač i prenos, navigacija i infotejnment sistem, unutrašnjost, ostala elektronika, upravljanje i vešanje.

10 najpouzdanijih proizvođača automobila starosti između 6 i 20 godina:

Za svaki kvar, analizirani su cena i vreme trajanja popravke, na osnovu čega je izračunat jedinstveni rejting pouzdanosti za svaki od 175 modela, 31 različitog proizvođača. Na osnovu toga nastala je lista 10 najpouzdanijih proizvođača automobila starih između 6 i 20 godina, koju možete videtu u galeriji iznad.

Zanimljivo je to da su u pitanju godišta u kojima mnogi automobili postaju dostupni velikom broju kupaca. A to je, takođe, i kategorija pod koju potpada veliki broj automobila koji se kreću ulicama i putevima naše zemlje.

Osim liste najpouzdanijih, od brojnih modela velikog broja proizvođača izdvojena su i tri najnepouzdanija brenda. Zanimljivo je da se na prvom mestu našao jedan od najpopularnijih britanskih proizvođača:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima