≫ 

Našli smo Ferrari od 2 miliona evra parkiran u tržnom centru: Samo 1 ovakav postoji u celom gradu!

Novinarka Telegrafa je u jednom tržnom centru u Hong Kongu snimila ova veoma retku "zverku" na 4 točka - jedan od najmoćnijih Ferrarijevih modela ikada!

  • 15
Ferrari Monza SP Foto: Telegraf.rs

Ferrari je oduvek bio "egzotična zverka" automobilskog sveta! Nema modela u istoriji tog slavnog proizvođača koji nije izazvao pažnju gde god da se pojavi, ali su oni najređi i najekskluzivniji modeli oduvek bili nešto zaista posebno.

Takav je i ovaj retki Ferrari Monza SP2, koga je novinarka Telegrafa snimila u jednom tržnom centru u Hong Kongu, kao jedini primerak u tom gradu čija vrednost iznosi - dva miliona evra!

Kada je 2018. godine počeo da ga proizvodi, Ferrari je najavio da će ova retka "zverka" (u verzijama SP1 i SP2) biti proizvedena u samo 499 primeraka, i imati početnu cenu od 1.6 milliona evra, i to za osnovnu "ogoljenu" verziju.

Reč je o specijalnom sportskom modelu ograničene "Icona" serije, koga je Ferrari napravio inspirisan svojim klasičnim trkačkim modelima iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Pokreće ga atmosferski V12 motor zapremine 6,5 litara sa 810 konjskih snaga (pri 8.500 obrtaja) i maksimalnim obrtnim momentom od 719Nm pri 7.000 obrtaja u minutu. To je ujedno i jedan od najmoćnijih Ferrarijevih modela ikada!

Prema tvrdnjama proizvođača, Ferrari Monza SP od 0 od 100km/h ubrzava za 2,9, od 0 do 200 "na sat" za samo 7,9 sekundi. Postiže maksimalnu brzinu od 299 kilometara na sat.

A osim što je za postizanje takvih rezultata neophodna izuzetna vozačka veština, onome ko sedne za volan Monze biće potrebna i kaciga, budući da ovoj moćni Ferrari, u maniru svojih slavnih predaka, nema prednje vetrobransko staklo.

Video: Već vreo asfalt oni dodatno greju: Ferrari grme ulicama Beograda

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA