Ovaj opaki leteći motocikl razdaljinu od 500 kilometara prevaljuje za samo 20 minuta

Poletanje i sletanje je vertikalno što letelici omogućava da se pokrene sa bilo koje površine, a kada bude spreman za proizvodnju Jetpack Aviation Speeder će moći da podigne oko 300 kilograma

  • 13
JetPack Speeder, leteći motocikl

Foto: JetPack Aviation / Promo

Kompanija Jetpack Aviation konstruisala je leteći motocikl koji će mnoge podsetiti na čuveni filmski serijal Star Wars. The Speeder je prvi leteći motocikl, sposoban da leti do visine od čak 4.500 metara i da dostigne brzinu leta do 480 km/h.

The Speeder poseduje četiri turbodžet motora koji za pogon koriste kerozin ili dizel. Leteći motor je u prethodnih pet meseci izvršio niz uspešnih probnih letova. Prototip je bio sposoban da poleti, podigne se u visinu, lebdi u vazduhu i da se kreće napred, kao i da izvede niz različitih manevara, piše Nerdist.

Sada je na redu pravljenje naprednijeg prototipa, za koga je planirano da se aluminijumski ram zameni lakšim, napravljenim od ugljeničnih vlakana. Za treći prototip planirana je izrada aerodinamičnije karoserije zajedno sa kompaktnim krilima, kao i dupliranje broja motora.

Kada sve to bude urađeno, procenjuje se da će leteći motor moći da podigne težinu od oko 300 kilograma, sa dometom od oko 500 kilometara, koje će moći da pređe za oko 20 minuta. Poletanje i sletanje je vertikalno, što Speeder-u omogućava da se pokrene sa bilo koje površine, ulice, dvorišta, pa čak i sa prikolice kamiona, prenosi PC Press.

Planirano je da proizvodni model bude dostupan u tri verzije: rekreativnoj, komercijalnoj (sa prostorom za prevoz tereta) i vojnoj, koja će verovatno biti opremljena nekim oružjem. Početna prodajna cena će biti 380.000 dolara, a za sada nije poznato kada bi ovaj "letocikl" mogao da se nađe u slobodnoj prodaji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA