Posle telefona, trotineta i gedžeta, Xiaomi se "baca" na autonomna vozila

Nakon što je nedavno potvrdio da pokreće proizvodnju sopstvenih električnih vozila, Xiaomi sada dodatno proširuje svoje planove...

  • 0
Xiaomi auto

Printscreen: Twitter/@gizmochina

Jedan od svetskih lidera u proizvodnji pametnih telefona - kineska kompanija Xiaomi, najavila je osnivanje posebnog odeljenja za razvoj tehnologija za autonomne automobile.

U kratkoj poruci, koju je objavio na kineskoj društvenoj mreži Weibo, izvršni direktor kompanije Lei Jun je istakao da kompanija u početnoj fazi namerava da privuče oko 500 tehničkih stručnjaka sa zadatkom razvoja tehnologije za samovozeće automobile četvrte generacije.

Na tom nivou automobili mogu da voze bez vozača i da slede zadatu putanju, ali samo u obeleženom području.

Xiaomi je, krajem marta, takođe potvrdio planove pokretanja proizvodnje sopstvenih električnih vozila.

Upravni odbor te kompanije je odlučio da osnuje filijalu u stoprocentom vlasništvu, koja će se time baviti. U početnoj fazi, ulaganja u novo preduzeće bi iznosila 10 milijardi juana (oko 1,5 milijardi dolara), dok u sledećih 10 godina Xiaomi planira ukupno ulaganje u proizvodnju električnih vozila od čak 10 milijardi dolara.

(Telegraf.rs/Seebiz.eu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA