≫ 

Zašto Korveta, Panamera, Audi R8, Aston Martin i Bentley Continental trunu zarasli u korov?

Na "groblju" automobila leži milion dolara u zaplenjenim luksuznim četvorotočkašima prekrivnenim lišćem i đubretom, osuđenim da tu skončaju svoj radni vek...

  • 3
groblje automobila

Printscreen: YouTube/Geely UnCut

Luksuzni automobili uglavnom su privilegija bogatih ljudi, koji mogu da izdvoje nekoliko stotina hiljada evra ili dolara za njih i njihovo održavanje. Sa druge strane, to što su posebni po ceni i prestižu koji sa sobom nose, ne znači im ništa kada se nađu u rukama policije.

U Kini, skupoceni automobili koje, iz različitih razloga, zapleni policija obično završavaju propadajući na "grobljima" automobila, zajedno sa različitim krševima.

Na jednom od takvih "grobalja" leži nekoliko miliona dolara u automobilima zaraslim u korov, prekrivnenim lišćem i đubretom. Većina tih zaplenjenih automobila nije značajnije oštećena, ali bez obzira na to, ostavljeni su da trunu, pa posle nekog vremena takvog "tretmana", njihov povratak na asfalt ne bi baš predstavljao mali izdatak.

U snimku objavljenom na YouTube kanalu "Geely UnCut", na jednom takvom kineskom "groblju" mogu se videti Chevrolet Corvette C7, Porsche Panamera Turbo, Audi R8, Aston Martin Vantage S Roadster i Bentley Continental Flying Spur.

Neko bi, možda, rekao da to i nije neki veliki broj, kao i da se ne radi baš o najskupljim modelima današnjice, ali svakako nije baš lep prizor videti kako neki od onih automobila čije postere dečaci kače na zidove svojih soba, propadaju bez šanse da ponovo "obrnu" još koji krug.

Problem u Kini je to što vlasti te zemlje, za razliku od nekih drugih zemalja, zaplenjene automobile ne prodaju na aukcijama, već ih trajno odlažu na ovakvim mestima.

Za utehu ljubiteljima četvorotočkaša možda može da posluži to što ovi automobili u Kini, makar, ne prolaze tako brutalan tretman kao na Filipinima, gde vlasti zaplenjene automobile javno uništavaju, a potom objavljuju snimke tog čina kažnjavanja bivših vlasnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SW

    4. avgust 2021 | 12:14

    U Srbiji svi bi trebali biti u korovu.

  • Dzoni

    4. avgust 2021 | 19:07

    Pa sta ako probadaju, nije to nesto bez cega se ne moze..nemojte nipodastavati sve drugo ,ispasce da su sva druga auta bezvredna i da treba samo da se vozi corveta ili panamera..kada toliko dugo stoji i nije u voznom stanju ne vredi nista!

  • baba smilja iz darosave

    4. avgust 2021 | 17:40

    korvet nije korveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA