≫ 

Mercedes predstavio najsnažnijeg serijskog sportistu ikada: Moćni hibrid sa 850 "konja" pod haubom

Elektromotor od 204KS direktno deluje na zadnju osovinu, na koju je uvek u stanju da isporuči pun obrtni momenat i svu svoju snagu pretvori "direktan"pogon"

  • 0
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance Foto: Mercedes-AMG

Novi Mercedes-AMG GT 63 S E Performance je najsnažniji AMG model ikada proizveden i prvi sportski automobil visokih performansi sa hibridnim pogonom. Rasni trkač koji uskoro ulazi u serijsku proizvodnju tehnološki se oslanja na iskustva slavnog nemačkog proizvođača stečena u Formuli 1.

Automobil pokreće V8 biturbo benzinski motor zapremine 4 litra, koji u kombinaciji sa elektro-motorom ukupno proizvodi 843 konjske snage i maksimalni obrtni moment veći od 1.400 Nm, koje - naravno - isporučuje na zadnju osovinu.

Proizvođač tvrdi da kombinovani pogon i poboljšana raspodela težine vozila omogućavaju izuzetno dinamično iskustvo u vožnji. To pokazuju i zaista impresivne performase najsnažnijeg AMG-a ikada: ubrzanje od 0 do 100 km/h od samo 2,9 sekundi, i od 0 do 200 km/h za manje od 10 sekundi. Maksimalna brzina je 316 kilometara na sat.

Tome dosta doprinosi i sam elektromotor snage 150kW, odnosno 204KS, koji snagu prenosi direktno na zadnju osovinu, na koju je uvek u stanju da isporuči pun obrtni momenat i svu svoju snagu pretvori "direktan"pogon". To vrsta "električne podrške" automobilu je posebno značajna kod samog starta, zatim kod ubrzavanja i preticanja.

Kada se kreće samo na struju, ovaj plag-in hibird ima autonomiju od samo 12 kilometara, ali mu zato taj električni "dodatak" donosi prosečnu potrošnju goriva od samo 8,7 litara na 100 kilometara.

Mercedes-AMG nije zvanično saopštio cenu svog novog visokoperformativnog "čeda", ali se može očekivati da će se ona kretati oko 200.000 evro novčanica, i to bez ikakvih dodataka i posebnih opcija.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA