≫ 

Ovo je nova Dacia Jogger: Terenac, karavan i minivan za 15.000 evra

Kombinacija benzinskog motora i pogona na tečni naftni gas daje Joggeru impresivnu autonomiju od čak - 1.000 kilometara!

  • 4
Dacia Jogger Extreme Foto: Dacia

Izgled velikog terenca, prostranost minivana i dužina karavana su tri karakteristike koje opisuju novu Dačiju Jogger, upravo predstavljeni veliki porodični automobil koji dolazi u verzijama sa 5 i 7 sedišta.

Jogger je prostrani krosover - van i svestrani automobil, koji dolazi kao naslednik modela Lodgy čija je proizvodanja nedavno obustavljena. Iz Dačije tvrde da je reč o modelu čije ime podseća na "sport, prirodu i pozitivnu energiju" i koji donosi praktičnost i robusnost po pristupačnoj ceni.

Vozilo sa prednje strane izgleda identično kao manji Sandero Stepway, dok sa zadnje podseća na neki do Renaultovih monovolumena. Od Sandera je, međutim, 40 milimetara viši, dok sa dužinom od 4,55 metara predstavlja najduže vozilo koje je ikada izašlo iz fabrike u rumunskom gradu Mioveniju.

Jogger u konfiguraciji sa 5 sedišta ima prtljažnik zapremine 708 litara, koji se spuštanjem zadnjih sedišta povećava na ogromnih 1.819 litara. U unutrašnjosti nema velikih iznenađenja, budući da je ona slična ostalim Dačijinim modelima. Osnovni instrumenti su analogni, a tu je centralni ekran infotejnment sistema koga u osnovnoj verziji menja držač za mobilni telefon.

Kao i kod Sandera i Logana, novi Jogger dolazi samo sa benzinskim motorima, kao i u kombinaciji sa pogonom na tečni naftni gas. Osnovni agregat u ponudi je TCe 110 trocilindraš od jednog litra sa 110 "konja", u kombinaciji sa šestostepenim ručnim menjačem, i pogonom na prednje točkove.

Drugi opcija je TCe 100 ECO-G, benzinsko-TNG kombinacija koja Joggeru da je autonomiju od čak 1.000 pređenih kilometara. To omogućavaju dva velika rezervora, za tečni naftni gas od 40 i benzinski zapremine 50 litara. Pretpostavlja se da će ponuda agregata i menjača kasnije biti proširena.

Nova Dacia Jogger bi na evropskom tržištu trebalo da startuje sa cenom od oko 15.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    3. septembar 2021 | 18:29

    Dubok gepek, za starije osobe koje imaju zdravstvenih problema nepraktican. Mnogo su kopirali i napravili mesavinu 3 automobila. Nisam odusevljen, Dacia je Dacia.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA