≫ 

Audi predstavio novu "osmicu", najluksuznija produžena verzija samo za kinesko tržište

Luksuz "osveženog" modela najviše se ogleda u unutrašnjosti...

  • 0
Audi A8 Foto: Audi

Audi je predstavio redizajnirano izdanje svoje najveće limuzine, u osnovnoj, sportskoj (S8) i produženoj "L" verziji, a tu je i superluksuzni A8 L "Horch" namenjen isključivo kineskom tržištu.

Najveće promene se uočavaju na prednjem delu, pa je tako novi A8 dobio nova svetla, masku motora, kao i novi dizajn prednjeg branika. Novi detalji dodatno ističu ekskluzivnost najvećeg "gospodara pristenova" i potenciraju njegovu razliku u odnosu na ostale modele iz Ingolštata.

Bočne linije su ostale nepromenjene, pa je tu jedina novost dizajn novih aluminijskih felni, dok zadnji deo odlukuje redizajnirani branik i nova LED zadnja svetla.

Luksuz novog modela najbolje se ogleda u unutrašnjosti, opremljenoj kvalitetnijim materijalima, tu je i novi Audijev "Virtual Cockpit", kao i opcioni "hed-ap" displej za vozača, kao i dva ekrana za putnike na zadnjoj klupi.

A kakav auto, takav i pogon. U ponudi su trolitarski turbo-benzinac sa 340 "konja" i snažniji 4.0 sa maksimalnih 460KS. Na vrhu ponude je S8 verzija koju pokreće 4.0 V8 tvin-turbo agregat sa maksimalnom snagom od 571 "konja" i 800 Nm obrtnog momenta, koji od 0 do "stotke" ubrzava za 3,8 sekundi!

Sve to, naravno, dolazi po odgovarajućoj ceni, pa nova "osmica" startuje sa početnom cenom od 99.500 evra, dok za "top" S8 verziju treba izdovojiti 144.800 evra.

Video: Najskuplji automobili na svetu krstarili ulicama Beograda: Turneja luksuznih kola stigla do Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA