≫ 

Ukida se Ford Fiesta sa troje vrata

Za narednu modelsku godinu, ovaj automobil će biti dostupan samo kao model sa petoro vrata

  • 5
Ford Fiesta Foto: Ford

U poslednje vreme je postalo uobičajeno da se automobili B segmenta prodaju samo u verziji sa petoro vrata, a jedan od retkih izuzetaka (uz sportsku Toyotu GR Yaris) je Fordova Fiesta. Ipak, i ovde je najavljen kraj za verziju sa troja vrata, javlja Autoblog.rs.

Automotive News Europe je prvi pisao o kraju za Fiestu sa troja vrata (poslednji put inače obnovljena u septembru 2021. godinje). S obzirom na povećana ulaganja u oblasti elektromobilnosti, Ford je razmatrao gde se mogu uštedeti troškovi.

U međuvremenu, Ford Nemačka je potvrdio odlazak Fieste sa troja vrata. U vesti se navodi da Ford pojednostavljuje i sužava ponudu. Cilj je da se ponuda prilagodi zahtevima kupaca – shodno tome, manje popularna varijanta karoserije (sa troja vrata) biće uklonjena iz programa.

Još uvek nije jasno kada će tačno početi nova modelska godina zbog trenutne nestašice sirovina sa kojom se trenutno bori cela automobilska industrija.

(Telegraf.rs/Autoblog.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. april 2022 | 13:27

    Sva vozila sa troje vrata treba izbaciti iz dalje proizvodnje, osim dvoseda naravno

  • NB

    23. april 2022 | 14:32

    Ne vidim poentu automobila sa troje vrata se kupea i sportskih automobila

  • MakiBL

    25. april 2022 | 09:36

    Na svaki kupe ili sportak uvesti porez od 100% na registraciju. Takođe, svaki auto koji ima 4X4 pogon još 100%, ako ima preko 2500 ccm, još 100%, ako je V6, V8, V12, još 100%. Ako je gazda takvog auta bez škole, što kod nas uglavnom i jeste, umjesto istrage odakle mu pare, naplatiti mu poseban porez dodatnih 500%. Pa da vidimo koliko će gazda ostati 😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA