≫ 

Test vozača u Nemačkoj pokazao poražavajuće rezultate: Znali odgovore samo na polovinu od ukupno 20 pitanja

Potencijalni kupci, prema rečima stručnjaka, biće iz više srednje klase kako iz Rusije, tako i iz drugih zemalja

  • 2
Auto iznutra, vožnja, noć brzina Foto: Shutterstock

Nemački autoklub (ADAC) je sproveo saobraćajni test s dugogodišnjim vozačima. ADAC je testirao ukupno 3500 vozača, a gradivo su bila pitanja za kandidate za vozačku dozvolu.

Rezultat? Vozači očigledno imaju ozbiljne nedostatke kada je u pitanju poznavanje saobraćaja jer su svi učesnici mogli tačno da odgovore samo na polovinu od ukupno 20 pitanja. Samo dva posto učesnika je uspelo da postigne rezultat od 17 tačnih odgovora. Svi ostali su bili lošiji, navodi Revija HAK.

Pokazalo se i da vozači vole da pogrešno ocenjuju svoje znanje, odnosno da se precenjuju jer je bio čest slučaj da su oni koji su svoje poznavanje saobraćaja ocenili puno boljim od ostalih, prošli test lošije.

Vozači u teoriji uglavnom znaju koliko rastojanje od vozila moraju da održavaju – punih 87 posto učesnika je uspelo da odgovori – polovina brzine u metrima. Solidan nivo znanja je postignut i kod pitanja o alkoholu, ponašanju na zaštitnoj traci za bicikliste te prednosti pri skretanju – tačno je odgovorilo 80 posto.

Samo 12 posto je znalo pravila telefoniranja u automobilu, a samo nekoliko učesnika je moglo da odgovori na pitanja o fizici vožnje u krivinama ili pravilnom korišćenju svetala za maglu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    18. jul 2022 | 18:26

    E sada,jos 1000 pitanja vise na pismenom testu za vozacku.Uskoro ce da otvore fakultet za polaganje za vozacku.

  • Sasa

    20. jul 2022 | 09:15

    Naravno da se zna samo ono sto te je kazna naucila..Voznja na auto putu bez rastojanja,voznja biciklistikom stazom,alkohol....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA