≫ 

Boršč – od sočne junetine i jarko crvene cvekle

Tradicionalna supa od cvekle popularna u Rusiji i istočnoj Evropi...

  • 0

Sastojci:

- 1 kg junetine za supu

- 1 goveđa kocka za supu

- 1 manja glavica kupusa

- 500 g šargarepa

- 50 g krompira

- 500 g cvekle

- 150 g luka

- 50 g maslaca

- 0,5 dl sirćeta

- šecer

- 1 kašika pirea od paradajza

- lovorov list

- peršun

- biber

- 2 čena belog luka

- 2 dl kisele pavlake

- 1 kašika začina

Priprema:

Meso stavite u oko 2,5 l vode, dodajte začin, kocku za supu i malo soli. Ostavite da se kuva lagano i povremeno skidajte penu sa površine. Kuvano meso narežite na duguljaste komade. Cveklu oljuštite, krupno narendajte i stavite u malo vode, kojoj ste dodali sirće pa kuvajte 20-30 minuta. Kupus narežite na komadiće ili rezance, krompir na kocke, luk na kockice, a šargarepu krupno narendajte. U supu od mesa stavite kupus i kuvajte 10-15 minuta, dodajte krompir i nastavite kuvati.

Na ugrejanom maslacu popržite luk i šargarepu, dodajte pire od paradajza i sve zajedno prodinstajte, pa umešajte u kupus zajedno sa cveklom. Začinite biberom, lovorovim listom, šećerom i naseckanim belim lukom. Na kraju dodajte narezano meso i sve zajedno jos kratko prokuvajte. Po potrebi boršč malo razredite, a po želji dodajte malo sirćeta. U svaku porciju stavite po kašiku kisele pavlake.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA