MENADŽER LENOVA ZA TELEGRAF: Evo kako smo postali glavni globalni igrači! (FOTO)

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf, Ivan Božev generalni regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu kompanije Lenovo priča o udruživanju ove korporacije sa Motorolom, novom flagship telefonu i tome kako su za kratko vreme postali glavni globalni igrači na IT tržištu

  • 3

Odavno je kineska kompanija Lenovo prevazišla epitet najbrže rastuće računarske kompanije na svetu. Čvrsto se pozicionirajući na šampionskoj poziciji pošlo im je za rukom da istovremeno agresivno prodru i na tržište smart telefona i tableta.

Naime, pokrenut pre svega dve godine posao ove kompanije sa mobilnim telefonima napreduje velikom brzinom, što najbolje pokazuju brojke, prema kojima je u prvom kvartalu ove godine kombinovani broj proizvedenih tableta i smartfona nadmašio personalne računare.

Prema rečima Ivana Boževa, generalnog regionalnog menadžera za jugoistočnu Evropu, koji je u okviru boravka u Beogradu posetio kompaniju Comtrade uspeh ove kineske multinacionalne korporacije koja je na srpskom tržištu od 2005. godine leži u stalnom "pomeranju granica".

- Comtrade zauzima vodeće mesto među našim saradnicima u regionu. Kada kažem region, onda pored Srbije mislim na Bugarsku, Hrvatsku, Grčku, Mađarsku, Rumuniju, Slovačku, Sloveniju i još šest istočnoevropskih zemalja - počinje priču za Telegraf Božev dodajući da je u srpsku prestonicu stigao kako bi sa poslovnim saradnicima razgovarao upravo o tržištu pametnih telefona i tableta na kojem Lenovo pretenduje da postane glavni globalni igrač.

Na našu opasku da će im u tome svakako pomoći kupovina Motorole od Google-a nadovezuje se Božev ističući da kompanija Lenovo nije kupila Motorolu, već "najavila nameru da je preuzme".

Zahvaljujući tom "udruživanju" kako ga je Božev nazvao, Lenovo je sa četvrtog "skočilo" na treće mesto uticajnih korporacija na aktuelnom mobilnom tržištu.

- Svakako su nam dobro došle jake veze između Motorole i telko operatera širom sveta, znanje i iskustvo više od 3.000 inženjera ove kompanije i uticaj koji su izgradili u Latinskoj Americi i SAD-u - objašnjava Božev ističući da ne želi da odgovori na pitanje da li će i nakon ujedinjenja sa kompanijom Lenovo, Motorola zadržati svoj naziv, kao ni da li će se mešati u njihovo ranije najavljeno predstavljanje pametnog sata Moto 360.

Među tabletima, Božev ističe da je Lenovo napravilo pravu revoluciju sa Yoga Tablet-om.

- Yoga Tablet je po mnogo čemu jedinstven u svetu. Ima tri jedinstvena režima rada - drži (hold), nagni (tilt), stoji (stand), čime se prilagođava načinu korišćenja koji odgovara korisnicima, umesto da navodi korisnike da se prilagođavaju tehnologiji. No, pre svega ima bateriju koja omogućuje čak neverovatnih 18 sati autonomije! To za sada nijedan proizvođač nema - objašnjava Božev dodajući da će slličnu revoluciju napraviti i na tržištu mobilnih telefona.

To će, kaže, učiniti novim kandidatom za titulu flagship telefona - Vibe Z, koji je već preuzeo primat od modela K900.

- Vibe Z je prvi telefon Lenova koji u celini podržava LTE tehnologiju. Pored toga što nudi brzi upload podataka do 50 MB u sekundi i preuzimanja do 150 MB u sekundi, poseduje i tehnologije superiornih performansi počevši sa Qualcomm Snapdragon 800 quad - core procesorom koji je u stanju da isporuči performanse potrebne za gledanje filmova, snimanje i obradu fotografija, multitasking aplikacija, igranje igara i video razgovore - završava priču Božev za Telegraf potvrđujući nam na samom odlasku da je za sada saradnja sa zvaničnim brend ambasadorom Lenova, Eštonom Kučerom više nego dobra.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    24. mart 2014 | 20:58

    Koristim ,p780 pola godine i reci cu, da sam prezadovoljan.baterija dugo traje,metano kuciste,dual sim,a cenom je veoma pristupacan...

  • Sandalica

    25. mart 2014 | 06:36

    Juuu sto je sladak ovaj Ivan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA