ŠKOLA BUDUĆNOSTI: Učenici ITHS-a dobili nove Tesla tablete koje će koristiti za učenje (FOTO) (VIDEO)

I nova generacija učenika ITHS-a će u svakodnevnoj nastavi, učenju, vežbanju i komunikaciji sa nastavnicima koristiti tablet računare, a od ove godine to će biti naš TESLA tablet. Ovaj uređaj je ponos kompanije Comtrade, koja je dokazala da i domaće kompanije mogu da stvore sjajan IT proizvod

  • 0

Svi učenici prvog razreda Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, kao i sve prethodne generacije učenika, dobili su najsavremenije tablete koje će koristiti u nastavi. Ove godine reč je o TESLA tabletu, koji je kompanija Comtrade predstavila tržištu tokom juna meseca ove godine, i koji je za vrlo kratko vreme postao najtraženiji i najprodavaniji tablet brend u regionu.

ITHS je, kao i prethodnih godina, svim svojim učenicima obezbedila najbolje uslove za učenje i sticanje znanja, pre svega iz oblasti IT-ja. Ovo je jedina srednjoškolska ustanova u Srbiji koja u svom radu sa učenicima koristi tablet uređaje. Škola je posebno ponosna na to što će se njeni učenici školovati na tabletima koji su kreirani u Srbiji.

TESLA tableti kompanije Comtrade su najbolji putokaz i dokaz učenicima ITHS-a da je, uz vrhunsko IT znanje, moguće napraviti veliki uspeh i u Srbiji.

I ova generacija učenika ITHS-a će u svakodnevnoj nastavi, učenju, vežbanju i komunikaciji sa nastavnicima koristiti tablet računare, a od ove godine to će biti naš TESLA tablet. Ovaj uređaj je ponos kompanije Comtrade, koja je dokazala da i domaće kompanije mogu da stvore sjajan IT proizvod. TESLA tablet 7,85", uz moćni Intel procesor, odličan IPS ekran, izdržljivu bateriju, tanko kućište, GPS i najnoviju generaciju Bluetootha svakako će biti od ogromne koristi učenicima. 

Pomoću ovih tableta, učenici mogu da vežbaju matematiku koristeći onlajn testove, čitaju lektiru u elektronskom obliku, uče geografiju pomoću Google Eartha i istoriju uz pomoć animacija i video-igrica. Uz sve to, nastavnici su stalno dostupni, jer, zahvaljujući tabletima, učenici sa njima mogu da komuniciraju online, da ih konsultuju za sve što im nije jasno kada god požele.

Učenici koriste tablet uređaje kao radne sveske – za rad na času, izradu domaćih zadataka ili laboratorijske vežbe, i kao online svesku kojoj mogu pristupiti i profesori i ostaviti komentare i/ili ocenjivati učenike. U zavisnosti od predmeta, profesori sprovode nastavu uz pomoć korisnih aplikacija, kao što su: Edmodo, Gmail, Google Translate, Google Drive, Google Earth, Hangout, YouTube, Geogebra, PhotoShop, PS Touch, Nearpod, Video Maker...

Obrazovni sistemi se sve više okreću savremenim tehnologijama, idu u pravcu korišćenja touch screen tehnologija i tablet računara, a ITHS je svakako pionir u Srbiji kada je reč o takvim metodama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA