Da li će ovo biti najozbiljnija konkurencija novom iPhone-u? (FOTO)

Novi Nexus 6 trebalo bi da ima ekran od 5, 9 inča, a istovremeno će biti pokrenut i novi softver - Android L. Pretpostavlja se da će ovaj telefon biti konkurencija koja bi mogla da zaseni Apple

  • 34

Prošlo je skoro godinu dana od kako je Google izbacio Nexus 5, a glasine o sledećem modelu su sve učestalije u poslednjih nekoliko nedelja.  Prema najnovijim izveštajima, novi smartphone Nexus 6 imaće ekran od 5,9 inča (za razliku od iPhone-a 6 koji ima 5,5) a istovremeno će biti pokrenut novi softver - Android L.

Druge glasine kažu da će njegova prednja kamera imati 2 megapiksela, dok će ona pozadi imati između 8 i 13 megapiksela.

S obzirom da je prošlogodišnji model koštao nešto manje od 320 evra, u Americi će cena Nexus 6, uz ugovor, biti oko 240 evra.

Iako su LG i Asus ranije proizvodili ove pametne telefone, Google je istakao da je za sledeću generaciju modela unajmio Motorolu.

Takođe se priča i da će Nexus 6 imati Qualcomm Snapdragon 805 procesor, koji se već nalazi u telefonu Samsung Galaxy Note 4.

Sve ove novine bi trebalo da povećaju performanse, kao i trajanje baterije, a očekuje se da će interna memorija Nexusa 6 biti od 16 do 32 gigabajta dok će imati mogućnost i za eksternu memoriju do 64 gigabajta.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gadžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdan

    4. oktobar 2014 | 00:24

    Ja imam Nexus 5 od prvog dana kad je izšalo na tržište...i mogu reći da sam prezadovoljan. Ja lićno nevolim Apple jer mi je antipatićna marka...ali imaju valjda neki kvalitet...samo za mene lićno nevrede ni pola cene. U mom okruženju ih znam dosta sa iphonom ...ali neznam nijednog koji nema razbijen ekran ili da nekuka na itunes i software...neznam, neka ostane stvar ukusa!

  • Vlada

    3. oktobar 2014 | 19:52

    5,9" pa ko ce to da nosi. Velicina od 4" je mali a velicina od 5" je taman

  • Na tržištu

    4. oktobar 2014 | 15:42

    Već postoje telefoni koji su konkurentni i bolji od jabuke,ovo će biti još jedan takav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA