MICROSOFT ČASTI SVE: Windows 10 će biti besplatan čak i za piratske verzije!

Windows 10 će se pojaviti ovog leta u 190 zemalja i na 111 jezika

  • 22

Kompanija Microsoft je još ranije najavila da će prelazak na novi Windows 10 operativni sistem biti besplatan za sve korisnike verzija 7, 8 i 8.1, a sada je uvela još jednu zanimljivu novinu. Naime, div iz Redmonda će omogućiti svim korisnicima sa piratskim verzijama Windowsa da besplatno pređu na originalnu verziju Windowsa 10.

- Oduvek smo bili posvećeni pružanju najboljeg mogućeg Windows iskustva našim korisnicima. Kada je reč o Windows 10, iako će biti moguće nelegalne PC računare unaprediti na Windows 10, sam prelazak na ovu verziju neće uticati na status legalnosti instaliranog operativnog sistema - ističu iz kompanije.

Ukoliko vam je čudna ova odluka Microsofta, ona zapravo ima smisla. Naime, piratski korisnici sigurno ne bi izdvojili novac za kupovinu legalne kopije, pa bi novu verziju softvera potražili na internetu, čime bi istovremeno rizikovali i preuzimanje različitih kompjuterskih virusa. Na kraju bi Windows opet ispao loš, pun bagova, "rupa" i virusa.

Zbog toga je Microsoft otkio najbolji lek za sprečavanje ovih priča - deljenje besplatne licence svima.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. mart 2015 | 15:12

    Prosto, zivece od aplikacija ukapirali posle 10 godina :-)

  • Kerberus

    20. mart 2015 | 15:15

    Vrhunski potez, ne treba zaboraviti da microsoft ima citav arsenal alata za razvoj (koji uopste nije jeftin) pa cloud platformu (azure)... Hocu da kazem izuzetan stimulans za razvoj windows aplikacija, od kojih posredno i neposredno mocrosoft ubira ogromnu lovu.

  • Zvrk

    20. mart 2015 | 14:53

    Svaka čast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA