IGRA NA FACEBOOKU KOJA VODI PRAVO U SMRT: Deca se kljukaju paracetamolima da bi pobedila u izazovu!

Akutno predoziranje sa ovom vrstom leka može uzrokovati potencijalno smrtonosno oštećenje jetre, a kod retkih slučajeva to isto može učiniti i normalna doza

  • 5

U poslednje vreme se sve češće na društvenim mrežama, naročito na Facebooku, pojavljuju kojekakvi izazovi u kojima korisnici pozivaju jedni druge da učestvuju, a koji često umeju da budu veoma opasni.

ZBOG OVE IGRICE NA FACEBOOKU NESTAJU DECA: Ako vidite da ovo igraju, odmah ugasite kompjuter!

Najnoviji izazov koji se širi Facebookom nazvan je "Paracetamol Challenge" i navodno podstiče decu da uzimaju što veće količine ovog leka. Ovaj izazov može biti potencijalno smrtonosan.

Maksimalna doza paracetamola za odrasle je osam tableta od 500mg paracetamola (acetaminofena) na dan, što je 4 grama, ako se pije alkohol sme samo jedan gram. Za decu je mnogo manja. Spasa ima samo ako se na vreme da acetilcistein (fluimucil, acc), ali dete mora odmah u bolnicu. U protivnom, umiranje je dugo i sporo i u NAJGORIM MUKAMA jer se jetra bukvalno raspada naživo.

Paracetamol se kod nas prodaje kao febricet ili panadol, a ima ga (u dozi od 500mg) u lekovima protiv prehlade kao što su fervex, coldrex, kafetin, eferalgan...

Vest o ovoj vrsti izazova proširila se nakon što je tinejdžer iz Škotske završio u bolnici.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA