BUDUĆI GENIJE: Učenik ITHS-a jedan od najboljih na Republičkom takmičenju iz informatike!

- Meni kao učeniku ITHS-a ovaj uspeh pokazuje da sam u pravoj školi, koja je imala otvorena vrata u smislu podrške i razumevanja svih u školi koji su verovali i želeli da uspem - istakao je učenik Mateja Jovanović koji je postigao ovaj veliki uspeh

  • 0
Foto: iths.edu.rs Foto: iths.edu.rs

Mateja Jovanović, učenik Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, ostvario je odlične rezultate na prestižnom takmičenju Centra za talente.

DODELA DIPLOMA ZA PAMĆENJE: Prva generacija maturanata ITHS škole obeležila uspešan završetak!

Posle osvojenog 1. mesta na Regionalnom takmičenju iz informatike sa maksimalnih 100 bodova, Mateja se plasirao na republičko takmičenje, gde je takođe bio veoma dobar – osvojio je 3. mesto.

- Uz nesebičnu pomoć i trud mog mentora, profesora Aleksandra Malinovića, ostvario sam ove sjajne rezultate. Osvojiti jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju za mene prvenstveno znači jedan veliki uspeh, ali takođe, s obzirom da ću najverovatnije biti vukovac, ova diploma mi stvara prohodnost na mnoge fakultete, bez obzira na to kako uradim prijemni ispit koji ću polagati sledeće godine - rekao je Mateja.

OSTAO BEZ REČI: Ministar prosvete ODUŠEVLJEN savremenim obrazovanjem u ITHS-u i ITS-u!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takmičenje Centra za talente sastoji se iz dva dela: prvi je test znanja, a drugi je odbrana istraživačkog rada. Njegov projekat, koji je zadivio članove žirija, je web sajt pod nazivom „Šta je na sniženju” i namenjen je tržnim centrima. 

- Njegova uloga je da korisnicima, odnosno kupcima, da željene informacije o artiklima koji su na sniženju u tom tržnom centru. Ovim projektom dobijamo mnogo olakšica, kako za potrošače, tako i za prodavace. Korisnici imaju pristup svim potrebnim informacijama, bilo kad i bilo gde, na svojim telefonima, tabletima, itd…”, objasnio je Mateja.

Na ovaj način prodavci imaju mogućnost reklamiranja proizvoda na noviji i moderniji način. „Samim tim, njihov marketing će biti brži i precizniji, jer će gađati ciljanu grupu ljudi, ondosno potencijalne kupce - dodaje Mateja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

ŠKOLA BUDUĆNOSTI: Učenici ITHS-a dobili nove Tesla tablete koje će koristiti za učenje!

Mateja je član Regionalnog centra za talente već 3 godine i to mu veoma pomaže da stekne iskustva u ovoj oblasti. 

- Meni kao učeniku ITHS-a ovaj uspeh pokazuje da sam u pravoj školi, koja je imala otvorena vrata u smislu podrške i razumevanja svih u školi koji su verovali i želeli da uspem, dajući mi na raspolaganje profesora Malinovića, pravog stručnjaka i pedagoga, koji nije štedeo ni trud, ni vreme, ni znanjePripremom za takmičenje moja znanja iz informatike su se proširila, otvorivši mi nove vidike- dodao je Mateja.

ITHS svakodnevno svojim učenicima omogućava da na što više načina šire svoje vidike i budu sve bolji u svim sferama koje ih interesuju. Između Regionalnog centra za talente i ITHS-a postoji dugogodišnja saradnja. Čak su se neka takmičenja organizovala u ovoj školi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA