Evo da li zaista zrače uređaji u sobi u kojoj spavate i šta to znači za vas!

Udruženje Uyku (UYKUDER) bavi se istraživanjem kvaliteta sna i faktora koji utiču na njega, a upravo oni su u najnovijem istraživanju na koji način spavanje u sobi punoj različitih uređaja utiče na san

  • 0

Stručnjaci preporučuju da se što manje boravi u prostorijama u kojima ima mnogo tehnoloških uređaja poput mobilnih telefona, tableta, računara, televizora, jer njihovo zračenje utiče na umor i neispavanost.

Bolujete od DEPRESIJE ako ovako koristite mobilni telefon!

Tehnološki uređaju emituju štetne zrake koji utiču na san, odnosno česta buđenja tokom noći, umor prilikom ustajanja, ali i tokom čitavog dana, smatra profesorka Zerin Pelin, član Upravnog odbora turskog udruženja Uyku (UYKUDER) 

12 trikova da se NASPAVATE tokom pakleno vrelih noći. Čak i ako nemate klimu!

Ovo udruženje se bavi istraživanjem kvaliteta sna i faktora koji utiču na njega. Neispavanost utiče na kvalitet života, ali i opasnost koju može predstavljati, ako je neispavana osoba recimo vozač.

Profesorka Pelin preporučuje što manju upotrebu tableta, mobilnih telefona i televizora, jer oni emituju plave zrake koji negativno utiču na hormon melatonin koji se najviše izlučuje noću, odnosno između 21 sati i ponoći.

Prilikom snižavanja količine izlučenog melatonina, osoba se kasnije često budi što utiče na kvalitet sna.

(Telegraf.rs / Izvor: mojportal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA