Obrisala je koleginicu s Facebooka, a onda je zbog toga platila kaznu na sudu!

Sporni događaj odigrao se između koleginica Lise Bird i Rejčel Roberts u jednoj australijskoj agenciji za nekretnine

  • 0

Verovali ili ne, australijski sud za radno pravo nedavno je doneo presudu u kojoj je brisanje nekoga iz liste prijatelje na Facebooku, izjednačio sa maltretiranjem na radnom mestu. Sporni događaj odigrao se u jednoj agenciji za nekretnine između koleginica Lise Bird i Rejčel Roberts.

NOVA PREVARA HARA FACEBOOKOM: Čuvajte se lažnog dislike dugmeta!

Naime, Rejčel je osetila potrebu da se žali šefu agencije, jer njeni oglasi za nekretnine nisu bili dovoljno vidljivi u izlogu firme. Koleginica Lisa je ovaj potez protumačila kao tužakanje, pa je optužila Rejčel da je "zločesta školarka koja sve tužaka učiteljici". Nakon toga se Rejčel rasplakala i otišla sa radnog mesta, a kada se ulogavala na Facebook, videla je da ju je koleginica Lisa obrisala iz liste prijatelja.

Rejčel se odmah obratila sudu, koji su doneli presudu u njenu korist. Presuda kaže da se radilo o zlostavljanju i da je čin brisanja s liste prijatelja dokaz nedovoljne zrelosti i ukazuje na iracionalno ponašanje.

Sud napominje da brisanje sa Facebooka ne spada u definiciju maltretiranja, ali da je u ovom pojedinačnom slučaju taj čin bio deo procesa koji je okarakterisan kao zlostavljanje.

Nije poznato kakvu je kaznu dobila Lisa Bird zbog brisanja koleginice sa Facebooka.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs  / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA