ODGOVARAĆE UMESTO NAS: Google radi na najpametnijoj aplikaciji za dopisivanje

Gotovo je sigurno da ovom aplikacijom Google namera da preotme deo korisnika Facebook Messengera

  • 3

Google radi na novoj aplikaciji za dopisivanje koja će kombinovati veštačku inteligenciju sa takozvanom chatbot tehnologijom. Zahvaljujući pomenutim tehnologijama, nova aplikacija bi mogla da na poruke odgovara umesto vas.

ZABORAVITE NA ŠIFRE: Na Google ćemo se prijavljivati preko mobilnog telefona!

Gotovo je sigurno da ovom aplikacijom Google namera da preotme deo korisnika Facebooku, koji takođe radi na implementaciji ličnog asistenta u njihovu Messenger aplikaciju.

Za sada nema puno detalja o novoj aplikaciji, a prema pisanju "Wall Street Journal-a", ona će koristiti podatke, kao što su na primer upisani događaji u kalendaru, kako bi davala odgovore.

Isti izvor navodi da Google razmišlja o tome da svim programerima omogući korišćenje pomenute tehnologije, odnosno robota koji izvršava želje. Shodno tome, Google bi ubacio i opciju pretrage u svoju aplikaciju kako bi botovi mogli lako i brzo da pronađu podatke potrebne za sastavljanje odgovora.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    25. decembar 2015 | 17:17

    Ukolilo odgovara umesto mene moze umesto mene da ide na poso a i u zatvor ako zatreba. Gde sam ja ukoliko mashine rade moj posao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA