POPILI KAZNU: Epl prekršio patent Samsunga

Sud u Hagu, kome je "Samsung" podneo tužbu, ocenio je da je "Epl" prekršio patent "Samsunga" na sistem za povezivanje na Internet koji se koristi u nekim modelima "pametnog" telefona te američke firme - "ajfon" i njenog "tablet" uređaja "ajpeda"

  • 0

Holandski sud je kaznio američku informatičku kompaniju "Epl" isplaćivanjem odštete južnokorejskoj elektronskoj kompaniji "Samsung" zbog kršenja patenta u Holandiji, objavila je agencija Rojters.

Sud u Hagu, kome je "Samsung" podneo tužbu, ocenio je da je "Epl" prekršio patent "Samsunga" na sistem za povezivanje na Internet koji se koristi u nekim modelima "pametnog" telefona te američke firme - "ajfon" i njenog "tablet" uređaja "ajpeda".

Iznos odštete koju će "Epl" morati da plati biće izračunat na osnovu prodaje obavljene u Holandiji od 4. avgusta 2010. godine, datuma od kada je američki proizvođač imao, prema mišljenju suda, mogućnosti (načina) da zna da krši patent.

"Epl" i "Samsung" vode sudsku bitku u oko 10 zemalja, prvi prebacuje drugom da kopira "ajfon" i "ajped" svojim modelima koji koriste "Guglov" operativni sistem "Android", dok se južnokorejska kompanija spori sa svojim američkim rivalom zbog kršenja prava na intelektualnu svojinu.

(I. D. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA