Microsoftov novi Surface Pro tablet je prava zver: A tek da vidite koliko mu traje baterija (FOTO) (VIDEO)

Div iz Redmonda predstavio je novi hibrid, a sa ovom generacijom izbacili su brojke iz imena, pa će se on prodavati kao Surface Pro, a ne Surface Pro 5

  • 2

Kompanija Microsoft predstavila je novu generaciju Surface Pro tableta sa impresivnom autonomijom baterije od čak 13,5 sati.

Windows dobija novu opciju koja je sjajna: Moći ćemo jednim klikom da nastavimo rad na drugom kompjuteru ili telefonu!

Div iz Redmonda predstavio je novi hibrid, a sa ovom generacijom izbacili su brojke iz imena, pa će se on prodavati kao Surface Pro, a ne Surface Pro 5.

Kako je i najavljivano, nova generacija dolazi s Kaby Lake generacijom procesora (Surface Pro isporučivaće se s Intelovim Core m3, i5 i i7 procesorima), a u razgovoru za The Verge, Panos Panaj iz Microsofta rekao je kako Surface Pro dolazi s čak 800 novih delova u odnosu na Pro 4.

Ono što će biti najzanimljivije većini potencijalnih korisnika novog Surfacea Pro sigurno je baterija koja će, prema Panaju, izdržati oko 13,5 sati, što je mnogo više u odnosu na prošle modele.

Ekran dijagonale 12,3 inča rezolucije 2736x1824 piksela nije se menjao u odnosu na Surface Pro 4, a što se povezivosti tiče, ovaj uređaj dolazi s USB 3.0 priključkom (dakle, nema USB Type-C konektora), ima ulaz za microSD memorijske kartice, mini DisplayPort i 3,5 mm izlaz za slušalice.

Foto: microsoft.com Foto: microsoft.com

Takođe, korisnici će moći da izaberu modele s podrškom za LTE te ova verzija dolazi s ulazom za micro SIM kartice i podrškom za eSIM, a cena ovih modela biće nešto veća u odnosu na uređaje bez podrške za mobilni internet.

Ostale novosti uključuju i novu generaciju Surface Pena (koja ne dolazi sa samim uređajem te je za nju potrebno platiti 99 dolara) i podršku za Surface Dial.

Printskrin: Youtube/ Microsoft Surface Printskrin: Youtube/Microsoft Surface

Cena ovog uređaja zavisi, naravno, od konfiguracije – najjeftiniji model s Intel Core m3 procesorom, 4GB RAM-a i 128GB SSD-a prodavaće se po 799 dolara, dok će korisnici koji žele najjači model s Intelovim Core i7 procesorom, 16GB RAM-a i 1TB SSD-a morati da plate 2.699 dolara.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA