PORAZ EPLA: Sud odbacio tužbu protiv Motorole!

Prema Eplu, Motorola je nastojala da dobije mnogo veća licencna prava za korišćenje patenata na bežičnu tehnologiju; sudija Barbara Kreb nije precizirala razloge svoje odluke

  • 0

Sud u američkoj saveznoj državi Viskonsin odbacio je tužbu Epla protiv ogranka Motorole Mobiliti, koju je nedavno kupio Gugl.

Prema Eplu, Motorola je nastojala da dobije mnogo veća licencna prava za korišćenje patenata na bežičnu tehnologiju.

Sudija Barbara Kreb nije precizirala razloge svoje odluke. Motorola je izrazila zadovoljstvo, dok u Eplu nisu hteli da komentarišu.

Epl, takođe, više ne "caruje" tržištem tablet uređaja. Prema rezultatima analize istraživačke kompanije IDC za treće tromesečje ove godine, Eplov tablet Ajped, sa prodatih 14 miliona komada, ima udeo od 50,4 odsto na ovom tržištu, dok je iznosio 59,7 odsto u istom periodu lane.

Samsung je, istovremeno, doživeo eksploziju prodaje tableta sa rastom od 18,4 odsto, što je za 11,9 odsto više nego lane i prodao je 5,1 milion tih uređaja.

Sa svoje strane, Amazon je iskoristio dobru prodaju Kindl Fajera i Kindl Fajera HD, tako da se popeo na treće mesto. Njegov tržišni udeo iznosi devet odsto (za 2,5 miliona prodatih uređaja).

Odmah iza se nalaze Asus i Lenovo.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA