Novi Vindouz 9 stiže u julu

"Majkrosoft" želi da bude konkurentan s "Eplovim" operativnim sistemom koji se jednom godišnje obnavlja

  • 4

Korisnici se nisu čestito ni navikli na prošlogodišnju verziju Vindouz 8, a već su se pojavile glasine o narednoj generaciji operativnog sistema kompanije "Majkrosoft". Prema nekim informacijama, moguće je da će se nova verzija pojaviti već ovog leta.

Za početak glasina odgovorno je nekoliko oglasa na internetu kompanije "Majkrosoftu kojima oni traže programere za "buduće verzije Vindouza", kao i sajtovi koji tvrde da poseduju informacije o ovom programu.

Niko od čelnika "Majkrosofta" nije davao zvanične izjave povodom ovih glasina, ali su nedavno govorili o još većoj intergraciji među uređajima u budućnosti.

Vindouz 9 bi trebalo da bude gotov u julu ili avgustu ove godine, ali pitanje je kada će postati dostupan krajnjim korisnicima. Navodno, "Majkrosoft" želi da bude konkurentan s "Eplovim" operativnim sistemom koji dobija nadgradnju jednom godišnje.

Očekuje se da nova verzija donese bolji pregled "prozora", veću personalizaciju uređaja, brže i stabilnije aplikacije, kao i povratak "start" tastera.

Pretraga će biti integrisana skoro u svaku aplikaciju, a očekuje se i 11. generacija pregledača Internet eksplorer.

Bitna stavka je svakako i cena, pa se mnogi nadaju da će je "Majkrosoft" znatno smanjiti, pogotovo ako planira da godišnje predstavlja nove verzije (trenutna cena je od 40 do 200 evra).

Vindouz 9 će biti optimizovan i za tablete manje od deset inča, pošto taj segment trenutno pripada Android i iOS uređajima.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NOno

    5. mart 2013 | 19:23

    Citiram:: "Majkrosoft" želi da bude konkurentan s "Eplovim" operativnim sistemom koji se jednom godišnje obnavlja. Koga zasmejavate? Makrosoft zeli da bude konkurentan sa GNU/Linux sistemima,posebno sa Ubuntu Gnu/Linux sistemom. Ne vredi im, svake godine sve losiji i losiji sistem i samo povecavaju sistemske zahteve. Poenta sistema je da se oni korisnicima prilagode ,a ne korisnici operativnom sistemu.

  • aca

    6. mart 2013 | 10:01

    Novi Windows 9 moci ce da se kupi preko App Store! Hahaha

  • noke

    6. mart 2013 | 13:56

    cuj vindouz haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA