Iranski naučnik izumeo vremeplov!

Iranac Ali Razegi (27) tvrdi da je napravio mašinu koja korisniku omogućava da putuje osam godina unapred - na neki način

  • 0

Ali Razegi (27), mladi iranski naučnik iz Teherana, registrovao je "Mašinu za putovanje kroz vreme Arijajek" u državnom Centru za strateške izume, a uređaj je sposoban da predvidi budućnost tako što štampa predikciju na osnovu dodira svog korisnika.

Razegi kaže da aparat radi po složenom setu algoritama i sposoban je da sa 98 odsto tačnosti predvidi budućnost svake individue od pet do osam godina unapred.

Čovek koji na svoje ime vodi 179 izuma kaže da na ovom projektu radi poslednjih 10 godina, kao i da ovaj poslednji može da stane u običan računar.

- Neće vas odvesti u budućnost, ali će budućnost doneti vama - kaže on.

On se nada da će iranska vlada njegovu mašinu koristiti za proricanje konfrontacija sa drugim zemljama, fluktuaciju domaće i stranih valuta kao i cene nafte.

- Prirodno, zemlja koja može da vidi pet godina unapred biće pripremljenija od protivnika i neprijatelja - kaže on.

Kao razlog zbog čega dosad nije napravio prototip je strah od Kineza: veruje da bi oni ukrali izum i proizveli milion komada preko noći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA