≫ 

Popularna aplikacija "olakšava život" svojim korisnicima

Sistem ima mogućnost sprečavanja zloupotreba QR koda, tako što se on može opozvati neograničen broj, ukoliko ga neko podeli negde na internetu

  • 0
WhatsApp Foto: Pixabay.com

Jedna od najkorišćenijih i najpopularnijih aplkacija za komuniciranje kratkim porukama, uskoro bi mogla da dodatno "olakša život" svojim korisnicima. Ako vam ukucavanje broja telefona i ostalih podataka vaših kontakata izgleda zastarelo, WhatsApp bi to uskoro mogao da promeni.

Kako piše Engadget, ova aplikacija je počela sa testiranjem QR kodova kao načina za brže i lakše dodavanje novih kontakata.

Tako oni koji testiraju beta verziju aplikcije, na svojoj stranici sa podešavanjima mogu da vide mali QR kod koji novi potencijalni prijatelj može lako da skenira i tako dobije broj i ID podatke drugog korisnika.

Sistem ima mogućnost sprečavanja zloupotreba QR koda, tako što se on može opozvati neograničen broj, ukoliko ga neko podeli negde na internetu.

WhatsApp već koristi QR kodove za brzo prijavljivanje na onlajn platforme. Još uvek nije poznato da li će ova funkcija biti omogućena svim korisnicima WhatsApp-a kojih ima preko dve milijarde, ali je vrlo verovatno će se pojaviti uskoro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA